Boje mora u enterijeru za elegantan dom

by | 15 maja, 2023
Boja mora

Boja mora je uvek dobrodošla u enterijer. Različite nijanse morske vode doprineće da vaš dom deluje elegantno i otmeno. 

Od svetlih do tamnih nijansi plave i zelene, boja mora može se uklopiti u svaki dom. Bilo da želite da u svoj dom unesete toplu atmosferu plaže ili ozbiljnu, snažnu i lepu dobinu mora, ove nijanse učiniće da vaš dom bude izuzetno lep i moderan. Pogledajte kako boja mora doprinosi enterijeru.

Boje mora u enterijeru za elegantan dom

More i pesak

Ukoliko ikada budete u dilemi koja kombinacija boja je savršena za dom, zapamtite da je najbolje bitati one boje koje se zajedno nalaze u prirodi. Boja peska i boja mora zajedno stvoriće vrlo toplu i opuštenu atmosferu.

Retro glamur

Savršena ravnoteža između retro stila i glamura može se napraviti kombinovanjem jarkoplave akva nijanse i pastelnog tona zelene nane. Ove nijanse se dopunjuju, a takav enterijer možete upotpuniti mermernim, zlatnim i kristalnim detaljima.

Morski talasi u domu

Morski talasi su tajanstveni i inspirativni, a zelenkasno-plava nijansa vaš dom učiniće još sofisticiranijim nego što jeste.

Duboko plavo more

Boja dubokog plavog mora izgleda elegantno na kuhinjskim ormarićima, zidovima, policama u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ova boja poziva na kreativnost i oduševiće svakoga ko uđe u vaš dom.

Kancelarija u boji mora

Svaki ljubitelj mora može organizovati svoj prostor za rad birajući morske, plave nijanse. Pretvorite svoj kancelarijski prostor u pozitivnu i inspirativnu prostoriju u kojoj će rad biti lakši.

Plavo nebo iznad mora

Ukoliko želite da oduševite sve one koji dolaze u vaš dom, zabavite se plavim nijansama u gornjim delovima zidova ili plafona. Akva nijanse koje zauzimaju gornje delove prostorije podsetiće vas na sunčano i vedro morsko nebo.

Toplo i hladno

Kombinovanje toplih i hladnih nijansi oduvek je bilo izazovno rešenje za enterijer. Uz hladnu plavu nijansu možete kombinovati tople nijanse narandžaste, crvene ili braon.

boja m

Morsko plavo kupatilo

Kada nemate inspirativnu ideju za kupatilo, morke nijanse su uvek odlično rešenje, Pobrinite se da izaberete nijanse koje će vam prijati u narednim godinama. Ukoliko ne možete da se odlučite za nijansu, pokušajte da pronađete plavu koja bi bila prisutna na nekom udaljenom okeanskom ostrvu. Ovakve boje u kupatilu opuštaju i pomažu vam da popravite raspoloženje svakodnevno.

Kako se vama dopadaju enterijeri koji uključuju boju mora? Nadamo se da smo vam dali inspirativne ideje.


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz/ Getty Images Plus