Dekoracija hodnika: 10 jednostavnih saveta za savršen enterijer

by | 10 aprila, 2023

Dekoracija hodnika deluje kao jednostavan zadatak, ali je i za taj deo doma potrebna inspiracija kako bi prostorija bila posebna i lepa kao i ostatak doma. 

Hodnik možete dekorisati pomoću lajsni, zidnih obloga, tapeta, novih vrata. Ukrašavanje hodnika je veoma bitno jer ova prostorija ostavlja prvi utisak za vaš dom. Zbog toga, pokušaćemo da vas inspirišemo sa nekoliko sjajnih ideja za dekoraciju.

Dekoracija hodnika: Sveta za savršen enterijer

Ugradni ormari

Ukoliko hodnik u vašem domu nije velike površine, potrudite se da iskoristite svaki delić prostora. Iskoristite prostor od poda do plafona za konstruisanje velikog garderobera i cipelarnika koji će vam sigurno pomoći u odlaganju odeće. Birajte svetle boje drveta za što svetliji i elegantniji izgled. Ukoliko želite da uštedite još više prostora, odlučite se za ormar sa kliznim vratima.

Tepih

Za sve one koji žele da dekorišu hodnik jedna od prvih stvari koje treba da urade je pronalazak odgovarajućeg tepiha. Tepih odaberite prema tome šta želite da postignete. Ako je vaša ideja da unesete veselost i boje, odaberite se za jarke boje tepiha, a ukoliko želite da vaš hodnik deluje elegantno, birajte nešto odmerenije tonove.

Dekoracija hodnika: Lajsne na zidovima

Jednoličan hodnik može postati veoma moderan ukoliko se odlučite za bele zidove i ukrasne lajsne koje doprinose eleganciji.

Klupa za izuvanje

Za sve oni koji imaju tu mogućnost, klupa za izuvanje i obuvanje može biti praktično i lepo rešenje. Osim što ćete olakšati sebi svaki ulazak u kuću i izlazak iz nje, ovaj detalj u kući uvek će imati pozitivne komentare.

Tapete

Da hodnik bude opremljen sa stilom nekada nije potrebno mnogo novca i truda. Jednostavno nalepljene tapete imaju mnogo veći uticaj na izgled prostorije nego što možete da zamisliite. Tapete sa biljnim ili geometrijskim motivima mogu biti pravi izbor.

Radni prostor u hodniku

Svi koji jimaju veći hodnik, mogu ga iskoristiti za još neku funkciju,  Na primer, prostor za učenje i rad u hodniku koji koristi svu prirodnu svetlost koja ulazi u prostoriju je vrlo domišljato i zanimljivo rešenje.

Dekoracija hodnika: Bela lamperija

Lamperija nas prvenstveno podseća na devedesete godine prošlog veka kada je ovaj način dekorisanja zidova bio veoma popularan i prisutan u gotovo svakoj drugoj kući. Međutim, sada imamo jedno modernije rešenje: Bela lamperija koja ne služi samo za zaštitu zidova već i za lepu, elegantnu dekoraciju.

Skriveni cipelarnik

Konstruišite ciperlarnik tako da vam prvenstveno ne smeta prilikom svakodnevnog prostora i da bude lep i praktičan. Ugradite ga u zid i zatvorite, a možete ga i ukrasiti lajsnama.

Polica sa knjigama

Ukoliko u dnevnoj sobi nemate dovoljno prostora da u nju smestite policu sa knjigama, nije greška ako je smestite u hodnik. Osim knjiga, možete je ukrasiti biljkama i skulpturama koje privlače pažnju.

Mala privatna umetnička galerija

Ako hodnik ukrasite slikama koje vam se dopadaju, one će popraviti vaše raspoloženje svaki put kada prođete pored njih. Osim toga, ramove i izbor slika možete prilagoditi i sveukupnoj estetici sobe.

Nadamo se da smo vas inspirisali za dekoraciju hodnika. Male promene nekada mnogo znače.


Jovana Jevtić

PC Photography/Getty Images Plus