Dizajneri savetuju: U ove stvari ne morate ulagati novac

by | April 24, 2023
Dizajneri savetuju: U ove stvari ne morate ulagati novac

Ako se pitate kako da uštedite novac, a ujedno imate lepo uređen enterijer, u nastavku pogledajte šta to dizajneri savetuju. 

 

Dizajneri savetuju: Uštedite na ovim stvarima!

Anketirali smo dizajnere o dekorativnim predmetima koji jednostavno nisu vredni trošenja. S obzirom da opremanje doma iziskuje veliku potrošnju novca, važno je znati na kojim stvarima možemo uštedeti.

1. Pomoćni stočić

U dnevnoj sobi pažnju privlače sofa, tepih, dekor na zidu, kafe-stočić, osvetljenje i police. Pomoćni stočić se nalazi u uglovima i ne koristi se aktivno. Njegova uloga je da ponese određene stvarčice, poput biljke ili knjiga, a pre svega da upotpuni kutak i deluje lepo. Zato ne morate mnogo ulagati u njegov kvalitet, samo potražite jednostavan model.

2. Dizajneri savetuju: Ne trošite novac na zavese!

Zavese su nezaobilazna završnica svake prostorije, ali to ne znači da na njih morate potrošiti bogatstvo. Jednostavni modeli će imati identičan efekat, a kada je reč o draperijama možete potražiti jedinstvene tkanine i sami iskrojiti adekvatne draperije.

3. Ogledala

Dizajneri savetuju svojim klijentima da ne troše velike svote novca na dekorativne predmete kao što su ogledala. Moguće je pronaći ogledala lepog izgleda i jednako dobrog kvaliteta, a nisu zanemarljivi ni modeli koji imitiraju skupocene ramove. Ona svakako predstavljaju jedan od poslednjih dodataka enterijeru i tek kada odaberete nameštaj i glavni dekor, možete se pozabaviti idejom o postavci ogledala.

4. Dizajneri savetuju: Pametno sa umetničkim predmetima

Umetnost može da definiše prostor — veliko umetničko delo, poput slike i grafike može da istakne zid — ali ne mora da predstavlja veliki trošak. Zaobiđite popularne galerije i umetnine potražite kod amaterskih slikara, učenika umetničkih škola i sl. Ako ste rešeni da imate unikatno umetničko delo, najjeftiniji način da do njega dođete jeste da sami postanete stvaralac istog. Budite kreativni i poigratje se bojama.

Za dekorisanje polica i stolova posetite lokalne pijace i pronađite zanimljive polovne ili starinske komade koji će dobiti novi život u vašem domu, a mogu izgledati vrlo šik i lepo.

 

 

 

 

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Tags: