Drvo – uvek je dobrodošlo!

by | 10 maja, 2018

Način života modernog doba zasniva se na ekološkoj osveštenosti, pa je drvo i dalje gotovo neizostavan materijal u arhitekturi bez obzira na funkciju same građevine ili enterijera.

To je materijal koji prostoru daje dušu, a u enterijerima ono može biti u vidu nameštaja i dekoracija, podnih i zidnih obloga, nosive i dekorativne funkcije.
Bilo da drvo dominira enterijerom ili se nalazi samo u detaljima, ono i najhladnijim, modernim, belim enterijerima daje dodir prirode i time stvara osećaj topline i ugodnog ambijenta.


Uprkos tehnologijama današnjice i mogućnostima raznih simulacija drvenih obloga, kao na primer parketa keramičkim pločicama, većina enterijera i dalje ima parket kao standardnu drvenu podnu oblogu. Krenemo li od dnevnog boravka kao centra okupljanja i druženja svakog doma, drvo može da dominira kroz neki veliki, centralni element ili da u potpunosti “preuzme” prostor.

PROČITAJTE I… Drveno kupatilo- klasični materijali za savremen dizajn

U tom slučaju i podne i zidne obloge su od drveta, baš kao i nameštaj. Svakako valja naglasiti da je takvim enterijerima potrebno posvetiti više pažnje jer drvo zahteva adekvatno održavanje.
Za dodatan šarm i prijatan osećaj u domu, odlučite se za ručno izrađen tepih od prirodnih materijala koji može biti čak i malo dotrajao. Popularni i efektni su i razni takozvani pačvork tepisi.
Ukoliko preferirate skandinavski stil, drvo je odličan materijal koji će u trenu oživeti prostor. Dodatan efekt postižete ako je taj komad nameštaja od gotovo neobrađenog drveta, odnosno takav da je u potpunosti zadržao svoju prirodnu boju i teksturu. Drvo je odlično u kombinaciji s belom bojom, tim pre ako su ti materijali prirodne, lagane tkanine poput pamuka i lana.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs