Ekstravagantno: Crno-bela dnevna soba

by | June 30, 2023
Ekstravagantno: Crno-bela dnevna soba

Crno-bela dnevna soba je vodeći trend u dizajnu. Pokazaćemo vam kako da spojite ove boje, kako bi vaš centralni prostor u kući izgledao ekstravagantno.

Ekstravagantno: Crno-bela dnevna soba

Glavno pravilo crno-belih enterijera je da se dva tona ne koriste u istoj proporciji – morate da izaberete jednu boju koja će dominirati dizajnom. Izbor bi u potpunosti zavisio od vašeg ukusa i onoga što želite da postignete kao krajnji rezultat.

Crno-bela dnevna soba: Savršen duo

 

Za mnoge ljude crno-beli dizajn dnevne sobe je nezamisliv. Povezuju ovu kombinaciju boja s kancelarijama jer deluje veoma strogo i formalno. Međutim, s pravim dizajnom i proporcijama, možete imati zaista moderan enterijer zasnovan na samo dve boje.

Dvobojna kombinacija može biti dinamična, dramatična, formalna, ultramoderna i, naravno, savršena pozadina za dodavanje drugih boja. Jedan od glavnih argumenata u korist crno-bele kombinacije je činjenica da se podjednako dobro uklapaju u enterijere bilo kog stila: klasični,  art deco, minimalizam ili hi-tech. Ovo su neutralne boje i lako se integrišu u bilo koju paletu.

Crno-bela dnevna soba: Dodajte akcente

 

U crno-beli dizajn dnevne sobe lako se kombinuju druge boje. Praktično, ne postoji boja koja im ne odgovara. Da biste stvorili manje formalan, udobniji i topliji enterijer, najprikladnije su  žuta, narandžasta, crvena i plave. Takođe, srebrna i braon  su veoma pogodne.

Crveni akcenti daju osećaj dramatičnosti i dinamike i savršeno se ističe u monohromatskom enterijeru. Žuti su moderni, udobni i stvaraju osećaj doma. Zeleni omekšavaju oštru razliku između dva suprotna tona. Sive nijanse, koje su takođe neutralne i u sredini crno-belog spektra su umirujući i balansirajući tonovi. U nastavku pogledajte neke od fantastičnih rešenja za uređenje dnevne sobe.

Bezvremenska kombinacija

Savremeni dizajn dnevne sobe

Elegantna monohromatska dnevna soba

Bela kožna sofa i crni detalji

Minimalistički enterijer u crno-beloj boji


Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com