FANTASTIČAN DOM U BANJALUCI

by | February 14, 2022

Deatelier studio za arhitekturu i dizajn je za potrebe jednog mladog para uredio stan u novogradnji, koji se nalazi u Banjaluci.


Prostor koji će vas odmah opčiniti odlikuje moderan izraz koji zadovoljava sve funkcionalne i estetske standarde uz upotrebu neutralnih i toplih nijansi braon boje, modernog nameštaja, efektne rasvete i pločastog materijala u različitim završnim obradama.

Sam projekat podrazumevao je nadovezivanje na već postojeći raspored stana,  pozicije vodoinstalacija i keramika u kupatilima nisu izmenjeni, ali su u nekim prostorijama urađeni spušteni plafoni u koje je postavljena spot rasveta.

Cilj iskusnih arhitekata iz Deatelier studija bio je da se klijentima predloži funkcionalno rešenje, modernog minimalističkog dizajna sa suptilnom upotrebom klasičnih, dekorativnih elemenata u vidu zidnih poliuretanskih lajsni na pojedinim zidovima.


Najveći izazov predstavljalo je idejno rešenje kuhinje sa trpezarijom koja je po dobijenom projektu bila prilično nefunkcionalna i skučena. Arhitekte su izašli s predlogom da se kuhinja poveže sa zonom za ručavanje čime je postignut atraktivan dizajn, ali i funkcionalniji i skladniji prostor.


Stan je, po želji klijenata, rađen u svetlijim tonovima uz upotrebu drveta i mesinga. Minimalnim prepravkama postojećih elektroinstalacija kreirane su određene ambijentalne zone sa skrivenom LED rasvetom iza projektovanih zidnih panela.


Dizajn enterijera baziran je na precizno projektovanom nameštaju po meri, uz određene komade italijanskog nameštaja.


U kupatilima se sva intervencija ogleda u dizajniranim komodama rađenim po meri, čime su vizuelno i funkcionalno prošireni postojeći umivaonici, a dobijen je i prostor za odlaganje i mogućnost da se, iz estetskih razloga, sakrije zona za veš-mašinu i bojler.


Na kraju je dobijen jedan, pre svega funkcionalan, moderan i prijatan ambijent uz realizaciju svih želja klijenata.

Igor Čegar,
Deatelier studio
Arhitektura i dizajn enterijera
+38765945437

https://www.facebook.com/deatelier19/


Tags: