Floralni motivi za toplinu doma

by | November 3, 2022

Uređenje enterijera tokom jeseni može biti pravo uživanje. Ne morate biti profesionalac, dovoljno je da želite da unesete nove tonove u kuhinju, spavaću sobu, trpezariju, u sve prostorije koje čine vaš dom. Do jesenjeg ambijenta možda je i najlakše doći, jer se ništa tako lepo ne slaže kao zemljani tonovi. Osvežite dnevnu sobu raskošnom garnitorom koju ćete ukrasiti crvenkastim jastucima. Gledajte omiljeni film ispod najmekšeg vunenog pokrivača sa floralnim dezenom. Uživajte, zajedno sa vašim nameštajem, u bogatstvu boja koje jesen nudi.

Ukoliko u vašem dnevnom boravku ima dovoljno prirodne svetlosti i odlučili ste se da akcentni zid bude u smelijoj tamnoj nijansi, predlažemo da odaberete tapetu sa floralnim printom, pazeći da sam dizajn  paterna ne bude sezonski. Možete odabrati tapete sa listovima u boji starog zlata na tamnoj pozadini, čiji dezen lako možete implementirati uz bilo koji odabir nameštaja i sezonsku dekoraciju.

TV polica ORENSE, u dekoru artisan hrasta i crne, moderno je rešenje koje se odlično uklapa u svaki ambijent, kao i uz svaku sezonsku dekoraciju. Ne zauzima ni mnogo prostora, pa je odličan izbor za akcentni zid koji neće puno prekriti, a dodaće mu potrebnu ravnotežu svojim jednostavnim dizajnom i linijama.

Članak se nastavlja posle reklama

U slučaju da niste sigurni da je slika u ramu pravi izbor uz šarenu tapetu, sigurno rešenje biće dekorativno ogledalo, poput atraktivnog seta ogledala. Ogledalo je uvek potrebno u domu, pogotovo ukoliko je manjih dimenzija i praktično da ne zauzima previše prostora. Kako su zaobljena ogledala izuzetno atraktivna u ambijentima doma, pored praktičnosti treba istaći i njihovu estetiku, a set od tri ogledala različitih dimenzija, koja se međusobno idealno uklapaju i koja su deo jedne veće celine, idealno je rešenje za vaš životni prostor.

Floralni print možete kombinovati i u vidu tekstila, poput posteljine na krevetu. Ne bojte se da mešate floralni print ukoliko imate neki patern na tepihu. Važno je samo da vodite računa da ili patern na tepihu ili floralni dezen na posteljini bude manjeg kontrasta. Posteljinu u floralnom dezenu možete kombinovati kako sa jednobojnim dekorativnim prekrivačima i jastučnicama, poput prekrivača i jastučnice DIAMOND, tako i sa jastučnicama sa natpisima, ili čak sa krupnim tufnama, poput jastučnice POLKA.

Članak se nastavlja posle reklama

Eleganciji prostora kojim vladaju neutralne boje doprinosi najbolje komad nameštaja u nekoj jarkoj boji, pa vaš izbor može biti fotelja BRIŽ u žutoj boji, uz koju se savršeno slažu pomenuti dekorativni elementi.

Čak i ako u vašem enterijeru već preovlađuju tople zemljane nijanse kojima ćete lako dodati jesenju dekoraciju, moguće je uvesti floralne šare kroz dekorativne komade, poput jastučnice. Braon tonovi idealna su podloga za uvođenje manjih floralnih dezena, koji će u pravim nijansama samo osvežiti jesenji ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

U trpezarijskom prostoru u braon tonovima, trpezarijski sto OSCAR u artisan hrastu sjajan je izbor za centralni deo, a dizajneri enterijera Forma Idale predlažu da ga kombinujete uz trpezarijske stolice HTC 316, koje sa ugaonom garniturom GRANADA čine prostor elegantnijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako vreme postaje hladnije, važno je da pronađete što više načina da dom učinite prijatnijim i toplijim, a to možete postići dodavanjem jesenje dekoracije – cveća, žutog lišća, mirisnih sveća… Bogati cvetni printovi na dekorativnim elementima su prekrasan odabir za jesen, ali savršen su detalj u domu i tokom cele godine.

 

Članak se nastavlja posle reklama