Francuski stil: 6 saveta za raskoš u domu

by | July 7, 2023
Francuski stil

Nema sumnje da je francuski stil jedan od najprefinjenijih kada je u pitanju dizajn enterijera zbog toga što izgleda tako luksuzno i očaravajuće. Pogledajte kako da ga postignete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonce Chenal (@leoncechenal)

Francuski stil: 6 saveta za šik i veličanstveni ambijent

Kameni kamin

Uz visoke plafone i prelepe zidne lajsne, enterijeru neće nedostajati pariskog šarma. Ali kameni kamin u dnevnoj sobi je prava fokusna tačka. Njegov kitnjasti mermerni kamen i svedeni otvor daju izrazito francuski arhitektonski element prostoru. Osim toga, idealan je izbor ako želite da se okupite sa porodicom i opustite u večernjim satima uz zvukove puckanja vatre.

Zlatno ogledalo

Praznom zidu dodajte zidne lajsne i šarmantnu maslinastozelenu boju kako biste stvorili pravi francuski efekat. Ali kada tome dodate i zlatno ogledalo kao fokusnu tačku u dnevnoj sobi i kristalni luster – takvi detalji dodaće bezvremensku eleganciju i veličanstvenost.

Parket riblja kost

Prekrasan pod od riblje kosti obojen u tamnu boju oraha (upečatljiv kontrast sa belim zidovima) zaista čini da prostor izgleda više kao spavaća soba u srcu Pariza. Postavite krevet sa baldahinom, kitnjasti luster i zidne lajsne za harmoničan francuski ambijent.

Francuski stil: Antička postolja

Pojedini starinski predmeti zaista deluju luksuzno, poput antičkih postolja za dnevnu sobu. Ne samo da su praktični za odlaganje knjiga i sveća, već i doprinose ambijentu, pružaju mu dubinu i interesantniji izgled od minimalističkih komoda.

Vintidž nameštaj

Ako niste doneli odluku da čitavu prostoriju uredite u francuskom stilu, postavljanje vintidž nameštaja može biti alternativa. Često ih možete pronaći u prodavnicama polovnog nameštaja, a neretko su ovakvi komadi vrlo kvalitetni.

Francuski stil: Skulpture od gipsa

Dekoracija u francuskom stilu doprineće pariskom ambijentu, a da ne potrošite čitavo bogatstvo na renoviranje. Ono što se posebno ističe su svakako skulpture od gipsa koje možete postaviti na komode ili antička postolja u vašoj dnevnoj sobi.

 

 


Miljana Momirović

rilueda/GettyImagesPlus