Ideje za radni prostor u kući: Kako da ga organizujete?

Pokušajte da olakšate sebi što je više moguće stvarajući radnu atmosferu u kojoj ćete moći da se fokusirate. 

by | March 7, 2023
Radni prostor u kući

Rad od kuće je od pandemije sve češći. Međutim, on može da bude težak ukoliko nemate prostor u kući u kom možete da se skoncentrišite. Radni prostor u kući nam je neophodan u ovom slučaju, pa evo nekoliko ideja kako da ga organizujete.

Radni prostor u kući: Kako da ga organizujete?

Kada radite od kuće možete kreirati svoj savršeni prostor. Pravi raspored u radnom prostoru može itekako da bude značajan za vašu koncentraciju. Svejedno je da li je vaš radni prostor u kući zasebna prostorija ili samo deo jedne prostorije, on će vam itekako značiti.

Radni prostor u kući: Posebna prostorija

Ukoliko imate posebnu prostoriju u kojoj možete da smestite radni prostor u kući, ona ne mora biti samo to. Ta prostorija može da vam služi i za opuštanje i da ima i sofu na razvlačenje. To neće remetiti vaš radni prostor, a imaćete sobu sa dva namenska prostora. Bilo bi dobro da zbog toga postavite sto i sofu na dva suprotna zida. Međutim, možete dodati jastuke i vašoj stolici i sofi na razvlačenje da biste povezali prostoriju i dali joj element kohezivnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni prostor sa policama za knjige

Dodavanjem police za knjige u radni prostor možete učiniti da su vam potrebni spisi za rad na dohvat ruke, a istovremeno to može biti i vaš kutak za čitanje. U ovakvom radnom porstoru, sto moće da bude uza zid ili na sredini sobe kako bi se stvorio elegantniji izgled i osećaj. Ako vam je potrebno više prostora za skladištenje, razmislite o policama sa donjim zatvorenim fiokama.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni prostor za dvoje

Ako delite radni prostor u kući sa još nekim, obezbedite prostor tako da oboje imate namenske radne prostore.Postavite dva stola jedan pored drugog ili napravite dizajn u obliku slova L ako imate prostora za to. Preporučljivo je da to ne budu glomazni stolovi, več aerodinamični i moderni. Dodajte stolicu za sedenje ili nekoliko podnih pufova ako želite da podstaknete svoju kreativnost usred noći.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni prostor uz prostor za decu

Ako imate decu, rad od kuće postaje za nijansu teži. Međutim, radni prostor možete da organizujete tako da dok radite možete da pazite na decu. Da biste spojili ova dva prostora, možete koristiti vintage prostore i mape ili umetnička dela.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni prostor za decu

Deca ne rade, ali im je potreban prostor za učenje. Za njih bi bilo najbolje da prostor ima sto gde mogu da rade domaći zadatak, ali mesto gde će moći i da virtuelno uče. Polica za knjige je ovde dobar izbor jer ih možete ispuniti i sa interaktivnim igračkama i knjigama.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni prostor u kući je svakako neophodan ako posao to zahteva od vas. Međutim, potrudite se da olakšate sebi što je više moguće i stvorite radnu atmosferu u kojoj ćete moći da se fokusirate.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus