Ikea trikovi za lepši dom: Budite kreativni!

by | April 27, 2023
Ikea trikovi za lepši dom

Za određene stvari u domu ne morate da potrošite velike svote novca. Pomoću Ikea trikova, neke od predmeta i njihove ponude možete upotrebiti na sasvim zanimljiv način. 

Ikea trikovi za lepši dom!

Kako drvena kutija za hleb može postati noćni stočić? Vrlo je  jednostavno. Potrebne su vam dve iste drvene kutije za hleb, koje možete ostaviti u njihovoj originalnoj nijansi ili za potpuno isti izgled kao na videu, ofarbati crnom bojom. Nakon što se boja osuši, lepokom za drvo je potrebno spojiti kutije, a potom na njih fiksirati nogare u željenoj visini. Na ovaj način ćete dobiti savršen ormarić za čuvanje raznih predmeta, a izgledaće još lepše uz dekoraciju poput vaze sa cvećem.

Ikea trikovi: Metalni abažur kao sjajna dekoracija

BRUNSTA abažur je geometrijskog oblika, a njegova konstrukcija je vrlo stabilna. To mu omogućava stabilnost pa tako može poslužiti i kao postolje pomoćnog stočića kao što je prikazano na videu. Do ovog zanimljivog stočića možete doći u samo par koraka, a s obzirom da je odabran atraktivan poslužavnik u zlatnoj nijansi, onda je jednostavnije ofarbati abažur farbom u spreju. Nakon što se osuši, potrebno je samo pričvrstiti ova dva dela i dobili ste zanimljiv detalj u prostoru.

LUFTMASSA abažur za visilice možete pronaći u Ikea radnjama, a u nastavku pogledajte kako je on dobio novu primenu i postao sasvim moderan i zanimljiv dekorativni detalj. Zašto imati jednostavnu vazu, kada ona može da bude vrlo upečatljiva, a dovoljno je da odaberete jednostavan cilindrični oblik koji ćete staviti unutar ovog abažura, a potom dodati cveće ili pampas po želji.

Kreativno: Novi izgled popularne drvene kutije sa fiokama

MOPPE mini-komoda sa drvenim fiokama izgleda vrlo jedinstveno u svom originalnom obliku, ali zamišljena je kao model koji se lako može dekorisati, a potom kombinovati u enterijeru. Prvi video prikazuje kako uz lepu boju i zanimljive ručice ona postaje vrlo dekorativan detalj u prostoriji.

Sledeći primer pokazuje kako možete kreirati zanimljivu konzolnu komodicu u funkciji noćnog stočića u samo par koraka. Složićemo se, izgleda vrlo šik i moderno.

 

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Tags: