Kako neutralisati miris cigareta u prostoru?

by | 5 aprila, 2023
Kako neutralisati miris cigareta

Ako u vašem domu osetite neprijatan miris duvana ili vam se uvukao u nameštaj i odeću, otkrivamo vam kako u potpunosti neutralisati miris cigareta.

Kako neutralisati miris cigareta u prostoru?

Esencijalna ulja

Jedan od omiljenih trikova ako želite da se rešite mirisa cigareta u vašem domu su esencijalna ulja. Postoje brojni mirisi, možete ih koristiti na više načina i svi su podjednako efikansi. Da biste uklonili miris duvana iz okoline, sipajte četiri šolje vode u ukrasnu posudu ili vazu. Zatim dodajte 20 kapi omiljenog esencijalnog ulja. Dekorativnu činiju, bokal ili vazu stavite u prostoriju u kojoj je miris dima jak i ubrzo ćete shvatiti da je potpuno nestao.

Ukoliko imate problem sa mirisom cigareta koji se uvukao u odeću, dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja direktno u veš-mašinu.

Još jedan problem neprijatnog mirisa u prostoru može da potiče od tepiha. Napunite teglu sa dve šolje sode bikarbone, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja i dobro promućkajte. Zatim pospite smesu na „zadimljeni“ tepih i ostavite nekoliko sati. Na kraju ga dobro usisajte da biste uklonili svu sodu bikarbonu. I to je to.

Kako neutralisati miris cigareta: Tamjan

Paljenje tamjana mnoge ljude opušta. Ali pored toga, veoma dobro neutrališe mirise. Najefikasniji je onaj koji miriše na eukaliptus ili mentu. Nekoliko puta dnevno ga zapalite i biće sasvim dovoljno da ponovo uživate u prijatnom mirisu prostora.

Sirće

Potrebno je samo da sipate toplu vodu sa 1/4 alkoholnog sirćeta u malu posudu i ostavite je u ćošku prostorije koja se oseti na cigarete. Menjajte činiju svaka tri dana i možete zaboraviti na neprijatne mirise.

Pored toga, preporučujemo da svoj nameštaj uvek čistite vodom i sirćetom kako biste eiliminisali miris duvana. A ako to primetite i na odeći, dodajte pola šolje sirćeta u svoju mašinu za pranje veša umesto uobičajenog deterdženta. Ovo ne samo da će ukloniti loš miris sa odeće, već će biti čistija i svetlija.

Kako neutralisati miris cigareta: Zrna kafe

Kafa je namirnica koja ima veoma jak i karakterističan miris. Ako ste od onih koji vole njen ukus – i miris – koristite ga za uklanjanje mirisa cigareta iz prostora. Da biste to uradili, samo treba da napunite malu posudu vodom i dodate dovoljno zrna kafe. Odložite je u prostoriju gde najčešće pušite i menjate njen sadržaj jednom nedeljno.

Bez obzira što ste navikli i ne smeta vam miris cigareta, uvek je lepo osvežiti prostor i učiniti ga mirisnim za vas i vaše goste.


Miljana Momirović

puhimec/GettyImagesPlus