Komoda – komad za svaku prostoriju

by | October 17, 2017

Duga, uska, visoka ili niska… komoda je prilagodljiv i neophodan komad nameštaja, koji možete postaviti u svaku prostoriju, u zavisnosti od raspoloživog prostora

Vizuelni identitet

Funkcionalna uloga komode jeste ta da u nju odložite različite predmete, od posuđa, preko sitnijih komada garderobe, do fascikli u kojima držite dokumente i račune. Kad je reč o njenom izgledu, može biti organizovana sa ili bez fioka, zatvorenih ili otvorenih polica, a često je viđamo i kao kombinaciju navedenog. Vizuelni identitet ovog komada nameštaja određuje odnos punog i praznog, tj. otvorenog i zatvorenog, koji se može akcentovati frontovima od različitih materijala, dezena i boja.
Raspored fioka, polica i vrata utiče na konačni izgled komode, čineći je vuzuleno diskretnom ili opet veoma atraktivnim komadom u prostoru. Komodu uvek birajte vodeći računa o svojim potrebama, kao i dimenzijama prostora u koji ćete je smestiti.

Minimalizam je IN
Trendovske komode različitih su oblika. U poslednje vreme prevladavaju minimalističke, geometrijske, koje se ističu pravilnošću oblika i čistoćom ukupnog vizualnog utiska. Ovako dizajnirane komode idealno će poslužiti kao baza na koju se postavljaju dekorativni predmeti ili slike i naglašena ogledala, koja će dodatno dekorisati pozadinski zid.

Foto: Thinkstock
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs