Kreativna i funkcionalna rešenja za uređenje malih prostora

by | February 18, 2022

U malom prostoru najbitniji faktor na koji treba obratiti pažnju svakako jeste funkcionalnost i obavezno se mora razmišljati o svakom komadu nameštaja. Svakako ne treba žrtvovati estetiku zarad funkcionalnosti, već pronaći spoj oba. Manji komadi nameštaja su praktični i ne zauzimaju mnogo prostora, a istovremeno mogu da doprinesu estetskom izgledu ambijenta.

Nezaobilazni komad nameštaja u dnevnom boravku je klub sto, a idealno rešenje za uštedu prostora je set klub stočića SEAFORD NEST 90954 u kombinaciji drvo dekora i metala. Izuzetno je praktičan, jer pruža mogućnost da se manji stočić podvuče ispod većeg, a zadovoljava i funkcionalne i estetske zahteve za uređenje. Uklapa se u moderne enterijere doma, posebno one u industrijskom stilu, a dodatak ovakvom ambijentu može biti i otvorena polica VKS-80061 koja je idealna za odlaganje knjiga, uspomena, ali i nezaobilaznih dekorativnih predmeta koji su ukras svakog doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko živite u garsonjeri, spavaći deo možete pregraditi, a sjajno rešenje su samostojeće police za knjige, poput otvorene police Mauro sa kvadratnim pregradama. Stvaraju fizičko i vizuelno razdvajanje prostora, dok istovremeno služe za odlaganje knjiga i dekoracije, a njihov dizajn omogućava svetlosti da slobodno prolazi.

Otvorena polica VKS-80056 odličan je primer kada je univerzalnost u pitanju. Ova elegantna polica izgleda jednako dobro u vašoj spavaćoj sobi, kao i u kancelarijskom okruženju, kuhinji ili trpezariji. Može poslužiti za odlaganje bilo čega, od laptopa, rokovnika i ostalog radnog pribora, do knjige i šoljice kafe pored omiljenog mesta za čitanje. Preporuka dizajnera Forma Ideale je da je koristite za odlaganje kuhinjskih krpa i ostalog potrebnog pribora ukoliko je prostor na vašoj kuhinjskoj radnoj površini ograničen, dok u trpezariji može služiti kao mini bar.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada se pametno iskoristi, mali prostor i te kako može biti praktičan i funkcionalan. Prava kombinacija nameštaja i propratne dekoracije kreiraće funkcionalan ambijent, a usput dodati toplinu i zanimljiv šmek vašem stanu.