KUĆA SERENE VILIJAMS

by | March 19, 2022

Iako poseduje više luksuznih nekretnina, Serena otkriva da najradije boravi u kući severno od Majamija, koja se nalazi vrlo blizu kuće koju je svojevremeno kupila svojim roditeljima.

Kako sama priznaje, svetski uspešna teniserka osim što nema vremena da se bavi preuređenjem doma, nije ni blizu talentovana kao njena sestra Venus koja i poseduje dizajnersku kompaniju V Star.

”Imam potpuno poverenje u svoju sestru. Ona me poznaje u dušu, zna moj ukus, kao i u čemu uživam, i čemu pridajem posebnu pažnju, tako da se nijednog trentutka nisam dvoumila da njoj prepustim uređenje doma. Jesam dobra u tenisu, ali kad je reč o enterijeru… hm, ne bih se baš upuštala u takav poduhvat. Venus ima istančaniji ukus, tačno zna gde koju stvar da postavi, lepo se poigrava oblicima, materijalima, svetlošću… Kad god sam imala vremena, posmatrala sam šta ona radi, i moram priznati da sam dosta toga naučila”, kaže Serena.

Venus kaže da je možda olakšavajuća oklonost bila ta što dobro poznaje ukus i želje svoje sestre, ali da je tokom rada na projektu bila veoma profesionalna, kao da je reč o nekom nepoznatom klijentu. Tako je ispunija Sereninu želju da imanje u mediteranskom stilu, koje se prostire na 1.300 kvadrata, bude oličenje moderne, minimalističke estetike.

Kuću karakteriše grandiozni ulaz iza kojeg se skriva otvoreni prostor u koji svetlost prodire kroz 8,5 metarske prozore i puno luksuznih momenata poput toplih podova u kupatilima, saune u teretani, velikog vinskog podruma, terase s infiniti bazenom, Serenin ”ormar” od 60-ak m2 po uzoru na modne salone, sobe u kojoj ona izlaže svoje brojne nagrade.

”Serena je vrlo temperamentna i kreativna osoba, voli da se zabavlja i da bude među ljudima. Upravo iz tog razloga je dnevni boravak kreiran tako da se u njemu svi osećaju dobrodošlo”, otkriva Venus.

Nekadašnja dnevna soba rađena u stilu karakterističnom za vile na Floridi, pretvorena je u živopisni artistički prostor prepun ekcentričnih komada. Serena je oduševljena ovakvom postavkom: ”Kada uđete u sobu, imate utisak da ste kročili u pravu umetničku galeriju. Jedinstvena je, ovde se osećam sjajno, to je moj omiljeni deo kuće.”

U trenucima opuštanja Serena voli da kuva, zbogč čega je posebna pažnja posvećena uređenju kuhinje. Pritom, Venus je radeći na ovoj prostoriji konsultovala i Sereninog privatnog kuvara. Finalni rezultat je vrhunski dizajnirana kuhinja opremljena najmodernijim aparatima. Glamurozan efekat postignut je crnim panelima dekorisanim zlatnim elementima.

Jedna od Sereninih omiljenih zabava su i karaoke pa je Venus jednu prostoriju namenila ovoj vrsti zabave. Skrivena je police za knjige koja ujedno ima funkciju tajnih vrata. Tu je maleni podijum, nameštaj za sedenje presvučen plišem i neonski natpis “Serenade” koja ne neka vrsta posvete Sereninoj ljubavi prema karaokama.

Na ovom imanju nedistaje teniski teren, a Serena to objašnjava željom da odvoji privatni od poslovnog života. “To ne znači da sam se zasitila tenisa, naprotiv, to je moj život. Međutim, život čine i druge stvari, porodica, na prvom mestu, prijatelji, lepi trenuci sa svima njima, i to me čini srećnom.”


Tags: