KUTAK ZA LEPOTU – MALO CARSTVO SVAKE DAME

by | 24 januara, 2022

Smanjivanjem kvadrature gradskih stanova i davanjem prednosti minimalističkom stilu dovelo je do toga da više nije bilo mesta za nekadašnje prilično velike i masivne toaletne stočiće s predimenzioniranim ogledalima. Na sreću pripadnica lepšeg pola, dizajneri ih danas kreiraju tako da ne zauzimaju mnogo mesta, a opet su jednako praktični.

DIMENZIJE

Da ženski kutak ne mora da bude velik, a da opet može da zadovolji sve potrebe kad je reč o ulepšavanju i skladištenju kozmetike, dokaz je upravo ova fotografija na kojoj su naznačene mere svakog dela ovog omiljenog ženskog komada nameštaja.

UREĐENJE

Osnova svakog kutka za šminkanje svakako je stočić. Zbog praktičnosti, gledajte da ispod njegove ploče može da stane stolica, tabure ili fiokar sa točkićima. Upravo su fiokari najpraktičniji za odlaganje kozmetike i nakita, jer su pregledni, a sitnice možete dodatno razvrstati u kutijicama. Neizostavan komad svakako je ogledalo standardne veličine, u kojem ćete moći sagledati lice i frizuru, ali nemojte zaboraviti i ono manje, stono, za precizno šminkanje. Lepa stolica ili tabure zaokružiće vaše malo carstvo.

Heinze, Winfried / living4media / Profimedia

DETALJI ČINE ČUDA

– čak i ako ste svoj stočić za šminkanje morali napraviti od već postojećeg nameštaja, osvežite ga adekvatnim bojama koje odgovaraju ostatku enterijera. Sitnice i dekoracije mogu ga učiniti još lepšim i privlačnijim. Prvi, generalni utisak vašeg prostora neka bude uredan, organizovan, ženstven. Pripazite da ne gomilate proizvode na jednu gomilu – poenta organizacije prostora za mejkap je da čitavu vašu kolekciju učini preglednom. Zato nabavite ili napravite kutije za šminku, etažere, čaše za četkice, i sve to ukrasite po želji, npr. kamenčićima ili nekim sličnim detaljima.

Great Stock! / living4media / Profimedia

NA VIDLJIIVOM MESTU

Zbog praktičnih razloga, odnosno činjenice da ih koristite najčešće, ali i zbog sentimentalne vrednosti, najdraže bjuti poslastice svakako postavite na posebno mesto u vašem kozmetičkom kutku. U prodavnicama možete naći i interesantne kutije i čaše koje mogu da posluže za držanje tih sitnica.

UKRASITE PROSTOR CVEĆEM

Možda zvuči kao kliše, ali prekrasna vaza sa prirodnim cvećem automatski će “podići” svaki prostor. Uskladite odabir boje cveća s detaljima u vašem prostoru i prilagodite veličinu aranžmana dimenzijama prostorije: za male prostore odaberite diskretne cvetne ukrase, a za veliki prostor slobodno odaberite veći buket.

NAORUŽAJTE SE INSPIRACIJOM

Posedujete knjige ili časopise o lepoti, modi i stilu? Iskoristite ih kako biste kreirali look s naslovnice i zablistajte. Naime, nijedan vizažista neće otpočeti šminkanje, a da u glavi nema viziju finalnog looka pa biste tako i vi pre svakog šminkanja trebalo barem otprilike da znate šta želite da radite i koristite na licu.


shutterstock; living4media / Profimedia

Tags: