Kako da se osećate lepše u svom domu: 5 lakih saveta

by | September 10, 2023
Kako da se osećate lepše u svom domu: 5 lakih saveta

Vaš dom je više od mesta za odmor; to je mesto gde živite, radite, igrate se i obavljate mnoge svoje omiljene aktivnosti.

Lepši osećaj u domu: Jednostavni saveti

S obzirom na to, pametno je razmisliti o ulaganju u mere koje olakšavaju ove aktivnosti i pozitivno utiču na vaše mentalno stanje putem dizajna enterijera. Evo pet promena koje možete implementirati u svom domu da biste pokrenuli ove transformacije.

Organizujte police za knjige

Uživanje u opuštajućem večernjem čitanju vaših omiljenih knjiga je nagrađujući način da završite dug dan. Međutim, ako su vaše police za knjige u neredu, samo razmišljanje o tome da se probijate kroz hrpu knjiga može biti obeshrabrujuće i potencijalno vas odvratiti od radosti čitanja. Ovu situaciju možete rešiti tako što ćete redovno organizovati knjige prema svojim preferencama i stvoriti privlačan i organizovan prikaz.

Koristite tapete

Iako često zanemarene, zidovi vašeg doma imaju značajan uticaj na ambijent prostorije. Jednostavan, ali efikasan način da to transformišete je odabirom posebnog dizajna tapeta koji se slaže s vašim ličnim stilom i postavlja željeno raspoloženje kada uđete u sobu. Možete koristiti različite tapete za svaku sobu, zavisno o tome šta želite postići, bilo da su to energična ili suptilna raspoloženja.

Cveće podstiče bolje raspoloženje

Cveće će uvek pozitivno uticati na svaku sobu u koju ga dodate, i to možete učiniti na različite načine, zavisno o stilu koji vam najviše odgovara. Najčešći način postavljanja cveća je korišćenje vaza. Korišćenje vaze vam omogućava da se igrate sa više boja i stilova jer je to ključni dizajnerski element u sobi zbog svoje boje i oblika. Takođe možete koristiti viseće saksije, koje su takođe važan dizajnerski element, i možete eksperimentisati sa načinom na koji ih postavljate. Možete istražiti korpe od pletiva ili geometrijske viseće saksije za jedinstven osećaj u svom domu.

Renovirajte svoj radni prostor

Važno je da budete u pravom mentalnom stanju dok ste u svom radnom prostoru kako biste se koncentrisali i obavljali posao efikasno. Možete promeniti sve u svom kućnom kancelariji kako biste poboljšali koncentraciju, razmišljajući o onome što vam najviše treba. Takođe se morate pobrinuti da nema ometanja kako biste mogli da radite veći deo svog posla u kancelariji.

Promenite osvetljenje u domu

Osvetljenje ima ključnu ulogu u poboljšanju ili podržavanju vaših izbora za dizajn enterijera. Svjetlost žarulja će drugačije uticati na boje, neke svetlosti će sobe učiniti toplijim, a druge hladnijim. Osvetljenje takođe može istaći ključne dizajnerske elemente koji poboljšavaju estetiku doma. Svetlosni elementi takođe dodaju estetiku jer služe kao nakit kuće i dolaze u složenim dizajnima koji se mogu uklopiti u različite stilove dizajna enterijera.

Poboljšanje vaše kuće zahteva samo nekoliko promena, od kojih većina ne zahteva veliki trošak. Pravim promenama možete potpuno promeniti kako se osećate kad se vratite kući ili uđete u određene prostorije. Možete napraviti svoj dom ili određene sobe u kući gde možete da se izolujete od sveta i uživate u pozitivnim emocijama.


Borjana Božić

Anymay/gettyimages