Luksuzne boje: Enterijeri u ovim tonovima izgledaju skupo

by | 9 juna, 2023
Luksuzne boje

Topli, jarki i vibrantni tonovi doprinose da enterijer izgleda skuplje, čak i ako niste potrošili mnogo novca. Otkrivamo vam najbolje luksuzne boje za uređenje.

Luksuzne boje: Prikazi u ovim tonovima izgledaju skupo

Smaragdnozelena i žuta

Iako nisu ni slične, zbog svoje vibrantnosti, smaragdnozelena i žuta izgledaju zapanjujuće dobro zajedno. Naročito kada se koristi ona tradicionalna senf žuta koja podseća na zlato jer daje sjaj. S druge strane, smaragdnozelena dodaje sofisticiranost i dubinu.

Neka smaragdnozelena bude dominantna boja kojoj ćete pridružiti u žutoj boji da je razbijete i naglasite.

Kraljevskoplava i ljubičasta

Same po sebi već odaju utisak luskuznog prostora ali u kombinaciji izgledaju veličanstveno. Ljubičasta i kraljevskoplava stvaraju raskošnu paletu boja koja deluje prefinjeno ali privlačno. Dizajneri preporučuju takođe da možete da ih uparite sa zlatnožutim tonovima za predivan enterijer.

Luksuzne boje: Tamnozelena i narandžasta

Udoban i šarmantan enterijer pružiće uređenje u tamnozelenim i narandžastim tonovima. Ovo je šema veoma bogatih boja, tako da je važno da je koristite u većim prostorijama koje želite da izgledaju toplije. Tamnozelena stvara dubinu, dok narandžasto-žuta doprinosi živopisnom ambijentu.

Paunplava i smaragdnozelena

Bogati tonovi, poput paunplave, u maloj dnevnoj sobi mogu učiniti čuda u smislu da transformišete prostoriju u pravu kutiju za dragulje. Ne plašite se smelih boja jer dodaju karakter i čine dnevnu sobu interesantnijom. Možete naglasiti zidove ovim tonovima ili potražiti modele u nameštaja u paunplavoj boji uz smaragdnozelene dekorativne predmete.

Rubincrvena i safirplava

Za privlačni, ali romantični ambijent, isprobajte rubincrvenu u kombinaciji sa safirplavom. Ovi tonovi dragulja zaista sijaju u ovoj spavaćoj sobi i čine je raskošnom.

Luksuzne boje: Senfžuta i tamnoplava

Još jedna šema boja koja odaje osećaj luksuza. Kao komplementarne boje, senfžuta i tamnoplava u tonovima dragulja dodaju prefinjenost i dubinu prostoru. Ako niste sigurni odakle da počnete, možete jednu boju fokusirati na zidove, dok drugu koristite za nameštaj ili dekorativne predmete za prijatne vibracije u prostoru.

 


Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus