MALA INTERVENCIJA – SASVIM DRUGAČIJI IZGLED DNEVNE SOBE

by | May 17, 2022
drveni paneli

Nove površine, nove ideje, novi imidž – zidne obloge predstavljaju najbolje rešenje za sve koji bez mnogo truda i muke žele da ulepšaju svoja četiri zida.

OD PODA DO PLAFONA

Panelne obloge koje vidimo na fotografji sačinjene su od pravog drveta na čijoj su površini dočarani tragovi starenja. Dizajner enterijera je na odličan način spojio rustikalni element sa modernim sjajnim površinama i spuštenim plafonom sa ugrađenom rasvetom u dnevnom boravku.

DRVENI PANELI

Great Stock! / living4media / Profimedia

PLAN RASVETE

Tamni paneli podsećaju na staru burad za viski. Njihov retro šarm kombinovan je s modernom rasvetom: blistavi aluminijumski profili s LED trakama uklopljeni su između ovih panela.

drveni paneli i rasveta

 

SEGMENTACIJA PROSTORA I UREDNOST

Drveni profili od drveta hrasta ovde su upotrebljeni za oblaganje zida u uzanom hodniku. Njihova četkana površina ističe reljefne karakteristike drveta, a završna obrada u mat varijanti deluje čisto i uredno. Ovo je pravi primer kako možete da se poigrate sa drvenim oblogama i kreirate moderan prostor kojem je jasno definisana funkcija.

drvene obloge

NEPONOVLJIVI DETALJ

Prirodna hrastovina u sklopu zidne obloge odaje auru topline. Njen trodimezionalni efekat nastaje za zahvaljujući različitim debljinama drvene građe u rasponu od 3 do 8 mm. Postupak montaže odlikuje se jednostavnošcu pošto se strukturni elementi uklapaju lepljenjem.

drveni paneli

POSLE IZOLACIJE
Nakon postavljanja izolacionih materijala u potkrovlju, jedno od rešenja za oblaganje zidova svakako su drveni paneli. Osim što kreiraju prijatnu atmosferu, dobro će kamuflirati i nepravilnosti na zidovima.

drveni paneli

Great Stock! / living4media / Profimedia

TRENDI DIZAJN

Paneli su laki za održavanje i pogodni za prostore s povećanim stepenom vlage. Njihov specijalni “klik” sistem
montaže dopušta postavljanje slika i lakih konzolnih polica za sitnu dekoraciju.

FLEKSIBILAN SISTEM

Paneli pružaju neslućene mogućnosti za uređenje svake prostorije u domu. Lako možete da ih obojite u željenu boju, a ako ste ljubitelj prirodnog izgleda drveta dovoljno je da ih zaštitite specijalnim premazom koji će dodatno istaći drvena vlakna i čvorove. Uz dodatnu opremu – sistemske šine,kuke, police i lampe – uređenje se pretvara u dečju igru.

drveni paneli

Tags: