Mala kuća: Kako da učinite da izgleda skupo i luksuzno?

by | 4 aprila, 2023
Mala kuća

Možda ste ograničeni prostorom ali to ne znači da vaša mala kuća ne može izgledati prefinjeno. Otkrivamo vam 5 saveta za sofisticirani dizajn enterijera.

Mala kuća: Kako da učinite da izgleda skupo i luksuzno?

Prozori i zavese

Da bi mala kuća izgledala skupo, obratite pažnju na prozore i zavese. Možda neće biti dovoljno mesta za luksuzne zavese do poda sa elegantnim naborima, ali postoji alternativa.

Rimske zavese u neutralnim tonovima idealne su za ukrašavanje prostora. Održavaju podnu površinu čistom za osećaj prostranosti. Takođe su pogodne i za kupatila i kuhinje, gde duge zavese nisu pogodne.

Osvetljenje

U iskušenju ste da izaberete nenametljivo osvetljenje kako vaša mala kuća ne bi delovala još manje? Za skup i luksuzan izgled, budite hrabriji. Luster sa visećim perlama i kristalima izgledaće veličanstveno u vašoj dnevnoj sobi.

Ako vam je draži moderniji stil, izaberite savremeni dizajn lustera od zanimljivih materijala i elegantnih oblika.

Nameštaj za dnevnu sobu

Garnitura nije najbolj izbor ako imate malu dnevnu sobu. Ne zbog toga što zauzima mnogo prostora, već zbog utiska da svi u kući sede u jednom pravcu, očiju prikovanih za TV, je sam po sebi jeftin.

Postavite grupu sofa i taburea oko stočića za kafu koji će dati dubinu prostoru i učiniti da izgleda vrlo stilski uređeno i sa ukusom.

Zamenite baterije (slavine) u kuhinji i kupatilu

Ako tražite način da dodate dozu luskuza u vašem kupatilu ili kuhinji, nema potrebe da menjate našetaj. Obratite pažnju na detalje kao što su baterije (slavine). Verovatno ni ne razmišljate o njima dok ne dođe vreme da ih zamenite ali zapravo pružaju prostoru posebnu čar, posebno kada su u zlatnoj boji jednostavnog stila.

Isto važi i za ručke na ormarićima, fiokama i vratima – uklopite ih sa slavinama za najbolji efekat.

Fokusirajte se na boje

Skup izgled zahteva prozračan osećaj, pa kako to postići u malom domu? Ideje za male dnevne sobe i one za druge prostore mogu se fokusirati na neutralne boje. One stvaraju spokojnu i prostranu atmosferu koja čini da vaš prostor izgleda veće i prefinjenije.

Ali ključ je u detaljima: neka vaša osnovna boja za nameštaj, podove i zidove bude neutralna (bela, bež ili siva), a boje dodajte uz pomoć dekoracije, umetničkih slika ili biljaka.

Ono što čini da kuća izgleda skupo, bez obzira na njenu veličinu, je pažljivo uređenje. Ono može učiniti svaki prostor prefinjenim, sofisticiranim i vizuelno prijatnim.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus