Mali stan: 7 trikova kako iskoristiti prostor bez velikih radova

by | January 31, 2023
mali stan

Bez mnogo radova, mali stan možete transforimasti i organizovati tako da dobijete više prostora. Otkrivamo vam 7 jednostavnih trikova!

MALI STAN: 7 TRIKOVA DA ISKORISTITE PROSTOR

Nameštaj ispod prozora

Ispod ili ispred – kako god se uklapa. Ako prostorija nema radijatore, prostor ispod prozora je dobro mesto komad nameštaja za mali stan! Ispod prozora možete postaviti policu, komodu za TV, klupu i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Polica na prozoru

Kada smo već kod prozora, ako imate prostora za to – na zid postavite dasku. Možete je iskoristiti kao policu za organizaciju knjiga sa saksijama cveća ili kao klupu sa jastucima i ćebetom.

Niska spavaća soba

Krevet na sprat vam je do sada verovatno zvučao nezamislivo. Ali ako donji sprat kreveta postavite u visini poda, idealno ćete iskoristiti prostor i napraviti prostor za drugi krevet, čak i ako imate mali stan.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako iskoristiti prostor ispod stepeništa?

Ako ne želite izrađivati ​​ormar po meri zbog visoke cene, možete iskoristiti ovaj prostor za svoj radni kutak. Jednostavno postavite radni sto ili čak policu, a stolica neka bude tamo gde je visina prostora ispod stepeništa najviša.

Članak se nastavlja posle reklama

Rešenje za malo kupatilo

Ako nemate ormarić ispod umivaonika, postavite policu koja će poslužiti kao klupa. Na nju možete odložiti korpu za veš, peškire, fen za kosu, peglu… Osim što je ekonomično, vrlo lepo i organizovano može da izgleda.

MALA SPAVAĆA SOBA: uzglavlje po meri

Bez velikog napora, uzglavlje iznad kreveta može tranformisati mali stan. Dovoljno je da je širina uzglavlja 30-35cm, a idealno je da ima i otvor. Tako će gornja polica poslužiti za knjige, ukrasne kutije ili ramove za slike. A ispod možete da skladištite sezonsku odeću, posteljinu za krevet i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Mali stan: police na zidovima

S idejom da vertikalno skladištenje bude isplativo, možete se odlučiti za zid ispunjen policama za knjige. Takođe, prostor možete zaštiti i vratima, pa na police smestiti i odeću.

Članak se nastavlja posle reklama

Na kraju krajeva, najbolje ćete sami proceniti koje rešenje je idealno ako imate mali stan. Pogledajte koji kutak možete da iskoristite, pa onda razmislite kako može da vam olakša životni prostor. I krenite u akciju!


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus