Mali životni prostor: Kako ga dekorisati i učiniti većim?

Iskoristite svaki deo prostora  i bićete prezadovoljni.

by | May 12, 2023
Mali životni prostor: Kako ga učiniti većim

Iskoristiti mali životni prostor na pravi način je cilj svakoga ko se sa njime suočava. Međutim, veoma je važno da znate kako da ga dekorišete i učinite većim. Evo nekoliko saveta.

Kako da mali životni prostor učinite većim?

Da biste uspeli u ovoj misiji, morate dobro da poznajete prostor koji dizajnirate sa biste znali da iskoristite njegove karakteristike. Nakon što mali prostor učinite funkcionalnim, sitni detalji su tu da ga dekorišete. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u tome da se izborite sa malim prostorom.

Nameštaj po meri

Pronalaženje nameštaja za uređenje malog prostora je težak zadatak. Često nam se ne uklapa sve što vidimo sa onim što želimo. Zbog toga je dizajniranje nameštaja po meri,pravi izbor. Ovo je uglavnom skuplja varijanta, ali će u vašem stanu biti sve namešteno kako treba.

Mali životni prostor: Višenamenski nameštaj

Višenamenski nameštaj je takođe jedno od sjajnih rešenja kada su mali životni prostori u pitanju. Umetnička slika na zidu u kuhinji koja kada se spusti prelazi u sto je sjajan način za uštedu prostora. Tu spadaju i klupe i sedaoni nameštaj u koji možete da skladištite stvari. Praktično i lepo u isti čas.

Ogledala i stakleni zidovi

Jedan od trikova za produbljivanje prostora su stakleni zidovi i ogledala. Stakleni zidovi kkroz koje možete da vidite u drugu prostoriju produbljuju prostor dajući iluziju većih dimenzija. Slično je i sa ogledalima. Efekat ogledala produbljuje prostor.

Mali životni prostor: Ugradni ormari

Ormari koji su u zidu će vas spasiti gužve u malom prostoru. Možete ih načiniti od poda do plafona duž celog zida i tako rešiti problem sa skladištenjem garedrobe, ali i sa tim da imate malo mesta.

Iskoristite prostor ispod stepeništa

Ukoliko imate stepenište, iskoristite ga! Ovo može biti odlično mesto za skladištenje i sa fiokama i policama. Čak biste mogli i da postavite mašinu za veš u ovaj trenzitni deo vašeg doma, a da nikome ne smeta. Naravno ukoliko imate odvode za to.

Dakle ne očajavajte. Iako imate mali životni prostor, možete od njega napraviti udoban i praktičan dom. Iskoristite svaki deo prostora  i bićete prezadovoljni.


Snežana Vranić

Download it/gettyimages