Mesto za komodu: Kako da je uklopite u svakoj prostoriji?

Komode su deo nameštaja koji se lako može uklopiti u skoro svaku prostoriju.

by | March 22, 2023
Mesto za komodu

Komoda je komad nameštaja bez koga je teško zamisliti dom. Osim što je veoma korisna, ona često ima i dekorativnu ulogu. Pa, koje je pravo mesto za komodu? 

Mesto za komodu u vašem domu

Komoda je komad nameštaja koji je prvenstveno bio namenjen spavaćoj sobi. Međutim, ovaj komad nameštaja se sada lako može uklopiti i u ostale prostorije. Osim što će vam dekorisati prostor, uz nju ćete imati i više prostora za odlaganje i skladištenje. Evo kako da nađete mesto za komodu u skoro svakoj prostoriji.

Mesto za komodu u dnevnoj sobi

Kada su komode u pitanju, češće se okrećemo tradicionalnijim modelima zbog njihove dekorativne uloge. Tamne komode koje podsećaju na antikvitete unose u dnevnu sobu eleganciju i ozbiljnost. Sa druge strane, svetle komode će uneti u prostor osvežavajuću vedrinu. Najbolje mesto za komodu u dnevnoj sobi je prostor između dva prozora (ako ga ima) ili na zidu iza sofe.

Mesto za komodu u trpezariji

Komoda može savršeno da se uklopi u vašu trpezariju. Naročito, ako je drvo sličnog ili istog tipa drveta i boje. U drugu ruku, komoda može da bude i kontrastni detalj i da na taj način dođe do izražaja. U svakom slučaju, najbolje je da komoda bude na zidu uz trepzarijski sto i stolice.

Komoda u hodniku

Komoda u hodniku je spas kada je u pitanju mesto za skladištenje. Osim toga što ćete dobiti dodatno mesto za skladištenje, moći ćete da osvežite hodnik sa dekorativnim detaljima koje možete staviti na komodu. Ako vam je hodnik uzak, najbolje bi bilo da komodu ne stavite odmah na ulaz kako biste mogli lepo da otvorite vrata i da ne biste morali da se provlačite kada ulazite u kuću. Međutim, nekada su komode dizajnirane baš za hodnik i deo su većeg nameštaja.

Komoda u radnom prostoru

Ako radite od kuće, onda je komoda nameštaj koji će vam sigurno dobro doći za skladištenje papira i dokumentacije. U ovom slučaju su najbolje komode sa puno fioka koje će vam biti na dohvat ruke. Zbog toga ne bi bilo loše da se nalazi uz radni sto ili čak i da bude deo radnog stola.

Mesto za komodu u spavaćoj sobi

Komoda će spavaćoj sobi dati toplinu i udobnost. Takođe, u ovoj prostoriji možete lako ukombinovati i komodu sa ogledalom koja će spavaćoj sobi dati posebnu čar. Potom, komoda u ovoj prostoriji može da se uklopi na više mesta. Dakle, ona može da bude i nasuprot kreveta ili na sporednom zidu,  ali i da posluži kao noćni stočić ukoliko su niže komode u pitanju.

Komode su zaista poseban komad nameštaja koji je neizbežan u svakoj kući. Osim što je veoma koristan, lako ga je uklopiti na nekoliko načina i unosi posebnu atmosferu u vaš dom.


Snežana Vranić

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus