NAJPOŽELJNIJI TRENDOVI U UREĐENJU DOMA

by | December 13, 2021

Onlajn šoping destinacija Polyvore, koja ima bazu od čak 20 miliona korisnika, sastavila je listu najpoželjnijih trendova u uređenju doma. Istražili su šta se najčešće traži, tako da ova lista može poslužiti svima koji ne znaju šta da odaberu za dekoraciju svog životnog prostora

STOLICE S KRZNOM

Članak se nastavlja posle reklama

Nekada je krzno na nameštaju bilo čisto praktične prirode, ali u poslednjih nekoliko godina je “must have”. Želite li da naglasite i učinite toplijom vašu dnevnu ili spavaću sobu, odaberite takvu stolicu ili fotelju. Ili kupite prekrivač od veštačkog krzna.

STOČIĆI S MERMERNOM PLOČOM

Za njih treba izdvojiti nešto više novca jer je mermer skup materijal, ali kako su u trendu već nekoliko sezona – isplati se.

Članak se nastavlja posle reklama

BARSKE STOLICE U INDUSTRIJSKOM STILU

Članak se nastavlja posle reklama

Industrijski stil kao da je preko noći postao ultrapopularan. Njegova najveća prednost je u tome što se poprilično lako uklapa u razne pravce, pa na zanimljiv način možete spajati naizgled nespojivo. Stoga ne čudi što je toliko omiljen. Barske stolice sa gvozdenim postoljem i drvenim sedalnim delom idealan su dodatak dnevnom boravku ili trpezariji, ali nemojte ih uzimati samo zato što su moderne ako generalno ne volite ovaj stil.

Članak se nastavlja posle reklama

GEOMETRIJSKE STAKLENE VAZE/SAKSIJE

Ako je suditi prema pretragama na Polyvoru, velike biljke su uvek poželjne, ali ako nemate mesta za njih, tu su male i decentne geometrijske staklene vaze i saksije, u kojima je najčešće posađen neki sukulent. Osim što ne koštaju puno, sukulenti su izuzetno zahvalni jer ne traže previše pažnje i neće vam se osvetiti ako zaboravite da ih zalijete. Sakije i držače za njih možete i sami napraviti.

Članak se nastavlja posle reklama

POSTELJINA U BOHO STILU

Pomalo otkačena, pomalo romantična – posteljina u boho stilu među najtraženijim je komadima među tekstilom. Možete da izaberete otkačeni, višebojni dezen – ili da se priklonite romantičnim , nežnim tonovima koji će od spavaće sobe stvoriti pravu malu oazu mira i spokoja.

Članak se nastavlja posle reklama

PLETENE KORPE

Povoljne su i u trendu, ali i funkcionalne. Dolaze u raznim veličinama, ponekad i u više boja i sa dezenom, a mogu da posluže za odlaganje raznih stvari – sitnica koje vam često trebaju, novina, sitnih dečjih igračaka. Mogu da se koriste i kao korpe za veš. U svakom slučaju, gde god da ih stavite, ulepšaće enterijer.

Članak se nastavlja posle reklama