NAJPOŽELJNIJI TRENDOVI U UREĐENJU DOMA

by | December 13, 2021

Onlajn šoping destinacija Polyvore, koja ima bazu od čak 20 miliona korisnika, sastavila je listu najpoželjnijih trendova u uređenju doma. Istražili su šta se najčešće traži, tako da ova lista može poslužiti svima koji ne znaju šta da odaberu za dekoraciju svog životnog prostora

STOLICE S KRZNOM

Nekada je krzno na nameštaju bilo čisto praktične prirode, ali u poslednjih nekoliko godina je “must have”. Želite li da naglasite i učinite toplijom vašu dnevnu ili spavaću sobu, odaberite takvu stolicu ili fotelju. Ili kupite prekrivač od veštačkog krzna.

STOČIĆI S MERMERNOM PLOČOM

Za njih treba izdvojiti nešto više novca jer je mermer skup materijal, ali kako su u trendu već nekoliko sezona – isplati se.

BARSKE STOLICE U INDUSTRIJSKOM STILU

Industrijski stil kao da je preko noći postao ultrapopularan. Njegova najveća prednost je u tome što se poprilično lako uklapa u razne pravce, pa na zanimljiv način možete spajati naizgled nespojivo. Stoga ne čudi što je toliko omiljen. Barske stolice sa gvozdenim postoljem i drvenim sedalnim delom idealan su dodatak dnevnom boravku ili trpezariji, ali nemojte ih uzimati samo zato što su moderne ako generalno ne volite ovaj stil.

GEOMETRIJSKE STAKLENE VAZE/SAKSIJE

Ako je suditi prema pretragama na Polyvoru, velike biljke su uvek poželjne, ali ako nemate mesta za njih, tu su male i decentne geometrijske staklene vaze i saksije, u kojima je najčešće posađen neki sukulent. Osim što ne koštaju puno, sukulenti su izuzetno zahvalni jer ne traže previše pažnje i neće vam se osvetiti ako zaboravite da ih zalijete. Sakije i držače za njih možete i sami napraviti.

POSTELJINA U BOHO STILU

Pomalo otkačena, pomalo romantična – posteljina u boho stilu među najtraženijim je komadima među tekstilom. Možete da izaberete otkačeni, višebojni dezen – ili da se priklonite romantičnim , nežnim tonovima koji će od spavaće sobe stvoriti pravu malu oazu mira i spokoja.

PLETENE KORPE

Povoljne su i u trendu, ali i funkcionalne. Dolaze u raznim veličinama, ponekad i u više boja i sa dezenom, a mogu da posluže za odlaganje raznih stvari – sitnica koje vam često trebaju, novina, sitnih dečjih igračaka. Mogu da se koriste i kao korpe za veš. U svakom slučaju, gde god da ih stavite, ulepšaće enterijer.