BETON DEKOR ZA AMBIJENTE U TRENDU

by | July 2, 2021

Beton obično asocira na nedovršenost i hladnoću, međutim, ukoliko se uz prave savete koristi u uređenju enterijera, beton dekor (video) ume da ostvari veoma elegantan efekat. Jedna od njegovih najboljih karakteristika je što je prilagodljiv i lako se uklapa u minimalistički, pa čak i luksuzan prostor, a ukoliko i vi želite da ga iskoristite u svom domu, delimo sa vama korisne savete kako da ga najbolje uklopite u enterijer.

Za ambijent u koji želite da unesete dekor betona, odličan izbor je regal STONE, koji kombinacijom betona i bele boje u visokom sjaju čini pravi spoj rustičnog i elegantnog. Delovi od stakla sa diskretnom rasvetom naglašavaju eleganciju, a ovo je, ujedno, i odličan izbor ukoliko želite da kreirate luksuzan ambijent. Još jedna prednost ovog regala je što je sastavljen iz više elemenata, pa se samim tim uklapa u prostorije različitih dimenzija.

Regal STONE poseduje otvorene, zatvorene, ali i zastakljene police koje mogu poslužiti za odlaganje mnogih stvari i sitnica. Dodatni prostor za odlaganje možete uneti ukoliko izaberete komodu STONE, koja se odlično uklapa sa funkcionalnim klub stolom STONE, sa otvorenim i zatvorenim segmentima.

S obzirom na to da je neutralan, dekor betona se lako uklapa sa bilo kojom bojom, a najbolje je da to budu pastelne nijanse. Ukoliko želite dodatno da istaknete luksuz i elegaciju regala STONE, pridružite mu sivu ugaonu garnituru KATJA. Ceo ambijent možete obogatiti detaljima u crnoj, beloj i braon boji, ali i osvežiti zelenim biljkama.

Ukoliko posebno želite da istaknete beton dekor, odlično rešenje za to je zid u boji. On je takođe odlična podloga i za dekoraciju, a savet je da to bude zelena, kao boja prirode, koja je suprotna hladnom betonu.

Intenzivnim bojama ćete dobiti autentičan izgled dnevne sobe, a još ako odaberete regal PARMA, ostvarićete neverovatno elegantan ambijent. Međutim, ukoliko za vaš dnevni boravak ipak birate svetlije boje, koje bi vizuelno povećale prostor i reflektovale svetlost, odaberite neku prirodnu, svetliju nijansu zida, koja će regalu PARMA dati drugo lice i potpuno drugačiju definiciju prostoru.

Ukoliko opremate mali prostor, predlog je regal GLEN, koji predstavlja pravo kompaktno rešenje, sa više otvorenih i zatvorenih polica. U ovom slučaju, savet dizajnera Forma Ideale je da ga uklopite uz roze zid, sa dekoracijom u pastelnim nijansama, što će omekšati dekor betona i ambijent učini prijatnijim.

Nakon svih saveta o uređenju enterijera sa detaljima u beton dekoru, možemo zaključiti da doprinosi osećaju mira i stabilnosti, tako da sigurno nećete pogrešiti ukoliko se za njega odlučite. Dekor beton će, pored estetskog efekta, probuditi i novu energiju u vašem prostoru, a zasigurno će se svideti celoj porodici, kao i svim vašim gostima.