Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi: Ovi trikovi će učiniti da ona dođe do izražaja

by | August 16, 2023
Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi

Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi nije toliko komplikovan posao. Međutim, to podrazumeva i uklapanje prostora oko nje kako bi se ona istakla. Ovi trikovi će u potpunosti izmeniti vašu prostoriju.

Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi: Kako da joj date poseban sjaj?

Dekorisanje sofe ne podrazumeva samo nekoliko jastuka ili eventualno tkaninu koja je prekriva. To podrazumeva uklapanje detalja i oko nje kako bi ona zablistala u ovoj prostoriji. Međutim, ne brinite. Neke male promene mogu učiniti mnogo za vaš prostor. Evo o čemu se radi.

Najpopularnija sofa 2023. je idealna za malu dnevnu sobu

Osvetljenje iznad sofe

Pravo osvetljenje može da postavi sofu i generalno deo za sedenje u prvi plan. Željeni ambijent i atmosferu možete postići i malim noćnim lampama, ali najveći efekat će imati svetla u plafonu koja osvetljavaju sofu. Ona sigurno neće biti neprimetna, a prijaće vam da sedite u ovakvom ambijentu.

Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi:Polica iznad sofe

Viseće police iznad sofe mogu biti zaista sjajno rešenje kako biste istakli ovaj deo prostora. Na nju možete poslagati razne dekorativne elemente, knjige ili cveće. Međutim, u ovom slučaju morate da vodite računa da one ne budu previše nisko kako ne biste udarali glavu o nju dok sedite.

Poigrajte se sa jastucima i raznim printovima

Jastuci su svakako neizostavan dekorativni detalj. Međutim, veoma je važno da znate kako da ih dobro uklopite da ne biste napravili previše šarenila i vizuelnu buku. Dakle, kombinovanje različitih printova je u redu, ali u tom slučaju moraju biti u sličnim nijansama. Ukoliko želite da napravite mešavinu boja, onda je najbolje da to budu jednostavne i neutralne nijanse bet preteranog šarenila.

Dekorisanje sofe u dnevnoj sobi: Zavese i sofa

Zavese takođe mogu da budu veoma efektne ukoliko želite da istaknete ovaj komad nameštaja. U tom slučaju, najbolje bi bilo da se odlučite za kontrastne varijante, ali ona može da dođe do izražaja i u sličnim tonovima i da to bude efektno. Na primer, možete povezati nijanse jastuka sa nijansom zavesa.

Dakle, dekorisanje sofe u dnevnoj sobi nije toliko zahtevan posao, ali zahteva malo kreativnosti i dobro promišljenog kombinovanja boja. Međutim, jednom kada napravite savršenu kombinaciju, uživaćete u toploj atmosferi vašeg doma.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus