Kako kombinovati svetle drvo dekore sa različitim stilovima enterijera

by | January 19, 2023

U dizajnu enterijera sve popularniji je japandi stil, koji odlikuje jednostavnost skandinavskog stila, utopljena detaljima japanske dizajnerske note. Upravo zbog spoja minimalističkog i modernog, a istovremeno toplog i prijatnog, ovaj stil postaje omiljeni prilikom uređenja modernih domova.

Iako je ova estetika u trendu, završna obrada drvo dekora može dobro da se uklopi i sa većinom drugih stilova enterijera, posebno komade nameštaja u svetlijim drvo dekorima kao što su sonoma, bukva i hrast.

Svetliji drvo dekori su deo šireg trenda koji uključuje prirodne tonove i elemente inspirisane prirodom. Sistem elemenata BALI u sonoma dezenu donosi potpuno organski osećaj u prostoru, a među elementima sistema su komoda BALI 51vitrina BALI53 i klub sto BALI 55 koji slede savremene principe u dizajnu nameštaja i donose prirodni enterijerski doživljaj u dom.

Zemljani tonovi i boje poput crvene, žute, zelene i bež takođe dopunjuju svetlije drvo, pa ne morate brinuti oko boje troseda ili taburea. Uz svetli drvo dekor odlično se slažu sve nijanse zelene boje, koje dodatno unose osećaj prirode u ambijent, tako da bi se tabure sa poklopcem RETINA u zelenom štofu idealno uklopio.

Za razliku od tamnijih drvo dekora koji deluju tradicionalnije, svetliji drvo dekori pružaju moderniji efekat. Uz svetle drvo dekore odlično idu floralne tapete koje dodatno unose prirodu u prostor, a uz savremeni koncept uređenja trpezarije odlično ide trpezarijski sto M328, zahvaljujući svom obliku i dizajnu. Veoma je funkcionalan i svojim dimenzijama zadovoljava zahteve svih prostornih ograničenja. Njegov neupadljiv dekor bukve odlično će izbalansirati floralne paterne na tapeti, a uz neutralne tonove možete čak kombinovati i boje trpezarijskih stolica, poput trpezarijske stolice LOUISE u zelenom štofu.

Nameštaj i dekoracija u drvo dekoru daju više topline prostoru, a sjajno se uklapaju i u ambijent kuhinje. Sistem elemenata za opremanje kuhinje TARA odlikuje estetski privlačan savremeni dizajn sa rustičnom notom kojoj doprinose frontovi u dekoru sivog hrasta i istaknutom teksturom drveta. Odlično se uklapa uz bilo koji zid, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da za elemente kuhinje odaberete ručice H5, koje će uneti dodatnu dozu elegancije.

Odabir svetlog drvo dekora daje prostoru prozračan izgled, a ako imate tamne laminatne podove u svom domu, završne obrade prirodnog svetlog drvo dekora na komadima nameštaja će odlično ići uz njih. Nameštaj u svetlom drvo dekoru se, takođe, dobro slaže i sa svetlijim podovima, a u svakoj prostoriji mogu doprineti tome da se dočara moderan, a topao osećaj.

Nadamo se da vam se dopada trend uređenja enterijera u svetlom drvo dekoru, koji na različite načine možete uklopiti u ambijente svog doma. Ukoliko želite da svoju svakodnevnicu provodite u domu koji je jednostavan, moderan i topao, onda sasvim sigurno nećete pogrešiti ukoliko budete pratili savete koje smo podelili sa vama.