Uredite enterijer u duhu slobode

by | June 10, 2021

Prilikom uređivanja enterijera, ukoliko želite da postignete uravnotežen i sofisticiran izgled, ali i da podstaknete mir, spokoj i opuštenost, trebalo bi da se odlučite za plavu boju, koja pored svih navedenih efekata dodatno stimuliše i produktivnost i kreativnost. Ova boja je takođe idealna za stvaranje jednostavne palete koja dobro funkcioniše sa neutralnim tonovima, pa će se odlično uklopiti sa sivom, belom i bež.

Ukoliko želite da obojite zidove u plavo, to je uvek dobra ideja, međutim, treba obratiti pažnju na izbor nijanse koja će dominirati prostorijom, jer uvek postoji opasnost od stvaranja utiska hladnoće.

Za uređenje dnevnog boravka, odličan izbor je tamnoplava boja, a u ambijent će se odlično uklopiti ležaj OSTIN, u sivoj boji, dizajniran u klasičnom stilu. Takođe, važno je naglasiti i njegovu udobnost, zbog koje će vam postati omiljen kutak za opuštanje. Dekoracija se podrazumeva u svakom ambijentu, pa će predmeti u boji i zlata i srebra, koji izgledaju prefinjeno, biti odličan izbor, a kao dodatnu dekoraciju možete postaviti nekoliko jastuka u plavim nijansama, ili sa plavo-belim paternom.

Članak se nastavlja posle reklama

Klub stolovi su neizostavan deo svakog dnevnog boravka, a klub sto M21 80×60 i klub sto M21 90×70  svojim atraktivnim oblikom i dekorom belog medijapana doprineće eleganciji i umirujućem doživljaju enterijera.

Idelana nijansa koja neće odskakati od plavih zidova je prljavo roze, a pored toga što prija oku, ona je sjajna alternativa plavo-beloj paleti i odlično se uklapa u boho i eklektični stil.

Članak se nastavlja posle reklama

Plava je često zastupljena u ambijentu spavaće sobe zbog svog umirujućeg dejstva, a nijanse od pastelne, do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor za odmor savršenim. Jedan od predloga, koji doprinosi čistom i mirnom ambijentu svake spavaće sobe jeste da plavu kombinujete sa nameštajem u beloj boji, poput komode L-LIGHT.

Članak se nastavlja posle reklama

Po preporukama dizajnera enterijera Forma Ideale, ukoliko želite da samo osvežite ambijent, unesite manje komade nameštaja u plavoj boji, poput fotelje G02, a možda vas ova mala promena ohrabri da napravite i značajnije promene u vašem domu.

Važno je da znate da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, ukoliko već imate dovoljno prirodnog svetla, a ukoliko nemate mnogo prirodne svetlosti, plava će prirodno izvući svetlost i boju iz mračnog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko želite da plava boja bude prisutna u vašem enterijeru, važno je samo da odaberete pravu nijansu plave. Ova boja će u vaš dom, pored esteskog efekta, doprineti i određenoj dozi elegancije, a dodatni efekti koje će postići biće sloboda, duhovna širina i mašta.