Uređenje predsoblja zaslužuje posebnu pažnju

by | October 27, 2022

Prilikom uređenja doma najveća pažnja se uglavnom poklanja glavnim prostorijama u domu, dok prostorije koje su prolazne često budu nepravedno zanemarene, a zapravo su jako važne za opšti osećaj urednosti nečijeg doma. Jedna od njih je predsoblje, koje bi svakako trebalo sa posebnom pažnjom urediti, tako da izazove osećaj prijatnosti svakome ko uđe u vaš dom.

Kako biste prema svim merilima, a počevši od vaših želja i ukusa, lepo uredili enterijer, potrudite se da uspostavite sklad među svim prostorijama, a samo predsoblje može vas inspirisati i za uređenje ostalih ambijenata. Prilagodite ga željenom stilu, kao i potrebama, kako bi bilo praktično za svakodnevno korišćenje. Obezbedite mesta za odlaganje jakni i kaputa, torbi, ključeva, ali tako da ne narušite estetiku ambijenta. U zavisnosti od kvadrature prostora, predsoblje možete brzo i lako srediti korišćenjem jednog ili više komada nameštaja, a u nastavku delimo sa vama korisne savete i ideje.

Ukoliko je vaše predsoblje prostranije, a dopada vam se kombinacija modernog i rustičnog, pravi izbor jeste sistem elemenata VALENCIA za uređenje predsoblja. Ovaj sistem je raspoloživ u dve kombinacije dekora – artisan hrast koji daje topliju estetiku enterijeru i bela mat folija, ili pak siva, ukoliko je vaš izbor monohromatsko rešenje. Završni detalj na komadima iz ove kolekcije, koji naglašava čistinu, jednostavni dizajn i pravilnu dizajnersku liniju, jesu crne ručice.

Element predsoblja VALENCIA P2 OG sa ogledalom na jednom krilu sjajno je estetsko rešenje, ali istovremeno i veoma praktično, a sa komodom VALENCIA 2K4F čini savršenu kombinaciju za predsoblje. Gornju površinu komode možete dodatno dekorisati sitnicama, a odličan dekorativan, ali i funkcionalan detalj bi bila antiklizna prostirka sa geometrijskim elementima.

U predsoblju često može doći do nagomilavanja stvari koje koristite svakodnevno, ili onih koje sezonski menjate. Bilo da su u pitanju zimske jakne ili letnji šeširi, svakako je važno da prostor bude uredan i pregledan. Idealno rešenje za skladištenje stvari, a ujedno i estetski privlačan komad nameštaja za predsoblje, jeste ormar LEON 3K2FO. Veoma je praktičan komad nameštaja i idealan za organizaciju stvari, jer sadrži odeljke sa policama, šinu za kačenje, ali i otvoren deo za dekoraciju ili mesto za tašnu i ključeve. U opak beloj je boji, pa bi se uz njega savršeno uklopio čiviluk u beloj boji.

Trpezarijska stolica VRP-001 može biti sjajan dodatak ambijentu, a pritom je i praktično rešenje prilikom obuvanja. Dekorativni element sa kojim nećete pogrešiti je moderan zidni sat.

Ukoliko je kvadratura stana mala, možete osmisliti predsoblje otvorenog tipa, tako da bude manje i da se na njega ujedno nastavlja ulazak u dnevni boravak. Za idejna rešenja tog tipa najbolje se uklapaju komode, koje možete uskladiti sa dekorom ostatka nameštaja u tom otvorenom prostoru.

Komoda VARADERO 3K1F, koju čini kombinacija zatvorenih polica i fioka, predstavlja odličan i praktičan komad nameštaja koji bi se uklopio u estetiku predsoblja. Kao sjajan dekorativan detalj, koji neće zauzeti dodatni prostor, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu zidno ogledalo, koje je neizostavan deo pri ulasku i izlasku iz doma. Možete dekorisati i gornju površinu komode, a odličan komad su dekoratini ispisi u drvetu, koji će vam uvek poželeti dobrodošlicu. Za još bolji efekat dodajte interesantnu dekorativnu, ali i praktičnu, antikliznu podnu prostirku.

Verujemo da će saveti koji smo podelili sa vama biti korisni prilikom procesa kreiranja predsoblja koje će biti po meri vašeg doma i ostaviti sjajan utisak i poželeti najtopliju dobrodošlicu svima koji vas posete.