NEĆETE VEROVATI DA JE OVO STAN JEDNOG MUŠKARCA

by | May 11, 2022
uredjenje stana

Za većinu mladih koji zbog fakulteta napuštaju roditeljski dom studentski život podrazumeva stanovanje u domu ili skromnom iznajmljenom stanu ili sobi, najčešće s jednim ili više cimera. Međutim, postoje i malobrojni srećnici kojima su roditelji omogućili da studentske dane provode u više nego komfornom stambenom prostoru. Jedan od takvih je mladi vlasnik ovog stana, čiji novi životni prostor predstavlja poklon od roditelja za početak studija, ali i samostalnog života.

uredjenje stana

Arhitekta Timur Šaripov pobrinuo se za sve detalje u saradnji s roditeljima, tako da je novopečenom studentu preostalo samo da se useli s ručnim prtljagom. Sam vlasnik se u uređenje prostora uopšte nije mešao i sudeći po fotografijama, slobodno možemo reći da nimalo nije pogrešio, jer je reč o vrlo modernom, ali istovremeno klasičnom i bezvremenskom dizajnu, koji će mu odgovarati i kada zađe u zrelije godine i započne profesionalnu karijeru.

uredjenje stana

U enterijeru dominiraju elementi jednostavnog dizajna i neutralnog kolorita, a upotpunjavaju ih pojedini ekstravagantni detalji i koloritni akcenti. Najveću površinu zauzima otvorena dnevna zona s kuhinjom, trpezarijom, dnevnim boravkom i radnim kutkom. U njoj su kombinovane različite teksture i nijanse sive boje, a za koloritne akcente odabrane su petrolej plava, žuta i narandžasta boja.

uredjenje stana

Ukrasni detalji su gotovo potpuno izostavljeni, a jedina dekoracija su nekoliko umetničkih slika. Međutim, u umetnička dela koja krase ovaj prostor slobodno možemo svrstati i set skulpturalnih visilica iznad trpezarijskog stola.

uredjenje stana

Kuhinja je odvojena šankom, a dodatni prostor za obedovanje obezbeđen je i na zastakljenoj terasi.

 

uredjenje stana

U privatne prostorije spadaju spavaća soba, kupatilo i garderober s vešernicom. Spavaća soba uređena je u istom stilu i koloritu kao i dnevni prostor, a takođe ima odličan panoramski pogled zahvaljujući velikom prozoru. Zahvaljujući niskom parapetu, maska za radijatore izvedena je tako da se može koristiti i kao klupa za čitanje.

uredjenje stana

Kupatilo i garderober opremljeni su krajnje jednostavno, ali je umesto sive odabrana bež kao dominantna boja, uz pojedine elemente u dekoru drveta.

uredjenje stana

uredjenje stana