Nova energija doma koja budi sva čula

by | May 13, 2021

Kada proleće probudi prirodu i donese novu energiju i svežinu, to znači da se polako budi i naša inspiracija, kao i želja za nečim novim. Ono što je uvek podložno promenama i našim idejama jeste ambijent u kom živimo, pa je zato odlična odluka da svoju maštu preusmerimo u ovom pravcu.

Trendovi uređenja, pomoću kojih ćete u vaš dom ovog proleća udahnuti novu energiju, u prvi plan stavljaju sofe malih dimenzija sa zaobljenim ivicama, umesto onih  sa oštrim i grubim linijama, velikim jastucima i naglašenim rukonaslonima. Idealan ležaj za ovaj trend je ležaj MONDO, koji će doprineti otvorenosti prostora, a uz to je i veoma praktičan.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada je trpezarija u pitanju, određenu dozu „proleća“ možemo da unesemo ukoliko se opredelimo za trpezarijsku stolicu HTC-118 i trpezarijski sto MAX S, kao i klub sto ATRIA fi 45×42. Pored ovih komada nameštaja, svežinu može uneti i kontrast koji ćete postići pomoću dodatne dekoracije.

Za ovakve enterijere tipične su smele tapete i boje zidova, dok balans prave komadi nameštaja koji su jednostavnijih oblika i netralnijih tonova. Iz tog razloga, ugaone garniture COMO i NORA F odlično su rešenje za ovakav ambijent, jer zahvaljujući smirenom dezenu i svedenom dizajnu doprinose estetici prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Eksplozija boja je i te kako poželjna, a još veći efekat postići ćemo ukoliko se opredelimo za detalje u beloj boji, poput klub stola, lampe ili tepiha, koji će se odlično uklopiti i umiriti ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

Za one koji ne vole previše eksperimentisanja sa bojama, preporuka su mirniji tonovi, kao i više organskog materijala i smelije konstrukcije nameštaja, od ratana ili drveta. Komad nameštaja koji se uklapa u ovakav opis jeste ljuljaška DREAM-L od braon ratana, koja će vam postati omiljeni kutak na terasi ili dvorištu u sunčanim, prolećnim danima.

Članak se nastavlja posle reklama

I u dnevni boravak treba uneti svežinu, a to će svojim dizajnom i udobnošću učiniti fotelja NEW YORK, koju možete kombinovati sa zidovima tople palete boja, u zemljanim tonovima. Takođe, zelene biljke u prostoriji su i više nego poželjne, pa su ovom kombincijom harmonija i balans zagarantovani, savetuju dizajneri enterijera Forma Ideale.

Svaki novi trend uvek donosi nove ideje, pa se zbog toga nadamo da su trenutna „moderna pravila“ privukla vašu pažnju i probudila inspiraciju. Proleće je, vreme je promena, zato ne čekajte ni minut, već odmah osmislite svoj idealni, kreativni ambijent, koji će odisati potpuno novom energijom.

Članak se nastavlja posle reklama