Obucite prozore

by | 14 novembra, 2021

Razmišljate o uređenju doma, na red su došle zavese, ali ne biste one klasične. U tom slučaju možete da birate između rolo, panel i zebra zavesa.

Ovi sistemi veoma su jednostavni za rukovanje i lako se montiraju − na zid i plafon, a neki i na okvir prozora. Karakteriše ih kvalitetan mehanizam koji, ukoliko se pravilno koristi, može da traje godinama, saznali smo u salonu Tier (www.tier.rs).

Na taj način, rolo i panel zavese nameću se i kao povoljnije rešenje od klasičnih zavesa i draperija.

Sigurni smo da će vas posebno obradovati činjenica da su ove zavese veoma lake za održavanje – dovoljno je samo da platno povremeno usisate ili lagano prebrišete vlažnom krpom. Takođe, prednost ovih zavesa, koje su odavno hit u svetu, jeste i to što se platna nude u velikoj paleti boja i dezena, pa se lako uklapaju u svaki enterijer.

Rolo zavese su idealne za sve one koji vole prefinjenost i jednostavnost, a u prodavnicama se nudi veliki izbhor i sigurni smo da ćete pronaći adekvatno rešenje za svoje prozore.

Ovi sistemi zavesa sastoje se od dekorativnog platna i mehanizma kojim se lako upravlja i zahvaljujući kom zavesu možete ostaviti na željenoj visini (ne morate da je spustite ili podignete do kraja). Ono po čemu se ove zavese izdvajaju od drugih jeste i to što, uz dodavanje specijalnih delova, mogu da se koriste i za krovne prozore i druge kose površine. Postoje i modeli s elektropogonom, a pravi izbor za poslovne prostore jesu rolo-zavese sa screen platnom koje propušta svetlost, a zadržava toplotu i UV zrake.

Zebra-rolo, poznate na evropskom tržištu i kao dupli rolo ili rolo dan i noć, predstavljaju interesantan i funkcionalan sistem unutrašnje dekoracije i zaštite od sunca. Sastoje se od mehanizma i platna koje se prilikom podizanja i spuštanja naizmenično otvara i zatvara, tako da se veoma lako podešava željena količina dnevne svetlosti.

Panelne zavese predstavljaju idealno rešenje za velike staklene površine. Ovi sistemi sastoje se od panela (platna), aluminijumske šine sa tri, četiri ili pet kanala i klizača koji klize po šinama.

Broj klizača i njihova širina zavise od širine ukupne površine predviđene za senčenje. Panelne trake mogu biti od impregniranog poliesterskog platna ili od materijala koji se koriste za klasične zavese i draperije.


gettyimages. tier

Tags: