Oštećenja na zidu: Kako da ih stilski popravite?

by | 6 aprila, 2023
Oštećenja na zidu

Imate fleku, pukotinu ili druga oštećenja na zidu koje nikako da popravite? Pripremili smo vam ideje kako da ih prekrijete na vrlo autentičan način.

Oštećenja na zidu: Kako da ih stilski popravite?

Ulepšajte zid slikama

Ako imate oštećenja na zidu, masne tragove ili rupice, možete ih prekriti sa nekoliko slika. Samo vodite računa da na kraju izgledaju harmonično i povezano jedna sa drugom. Birajte neutralne tonove koji se slažu sa nameštajem i zidovima. Što se tiče ramova, idealno je da su u beloj ili crnoj boji jer se nećete mnogo mučiti oko kombinovanja.

Ogledalo

Umesto slika i fotografija, na zid možete postaviti i ogledala. Kada pronađete savršenu poziciju, a to je obično naspram dnevne svetlosti, ono će doprineti takođe i boljem osvetljenju prostorije. Osim toga, ogledala pružaju osećaj vizuelno većeg prostora i daju mu dubinu, što je sjajno ukoliko imate malu dnevnu sobu.

Kamufliranje radijatora

Rafijatori često ne izgledaju tako stilski, koliko god da su nam korisni. Umesto da ostavite tradicionalnu belu boju, možete ih ofarbati u neku pastelnu ili jarku boju, ali tako da se slaže uz zid na kom se nalaze. Na taj način će se stopiti sa prostorom i više neće izgledati dosadno. Isti trik može da posluži i kod cevi za radijator.

Tapete

Još jedan način da popunite sitne rupe, prekrijete išarane ili oštećene zidove je da postavite tapete. Naravno, ako su u pitanju veće rupe, pre toga ih zakrpite ali za manje ogrebotine je ovo super trik koji će osvežiti prostor za čas.

Pločice

U slučaju da vam je potrebno „trajno“ rešenje – pločice su najbolji izbor. Obratite pažnju na drvene panele koji se mogu koristiti gde god poželite – kuhinja, kupatilo ili dnevna soba. Ne samo što prekrivaju oštećenja na zidu, već izgledaju i vrlo moderno i autentično.

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus