Ova nijansa zelene je u trendu ovog proleća

Na engleskom jeziku ova nijansa zelene poznata je kao Kelly Green, dok kod nas nema svoj specifičan naziv. Međutim, i kod nas je vrlo popularna. 

by | March 6, 2023
Ova nijansa zelene

Na engleskom jeziku ova nijansa zelene poznata je kao Kelly Green, dok kod nas nema svoj specifičan naziv. Međutim, i kod nas je vrlo popularna. 

U poslednjih nekoliko godina nijanse dragulja su bile u centru pažnje. Ovo proleće, međutim, donosi modernije i jedinstvenije nijanse zelene.

Ova nijanse zelene je najpopularnija ovog proleća

U pitanju je intenzivna zelena koja je dobijena mešanjem plavih i žutih nijansi. Ova nijansa je u prošlosti bila veoma popularna u raskošnim enterijerima, a danas ova dramatična nijansa dobro funkcioniše i u minimalističkim domovima. Ova nijansa izgleda opušteno i razigrano, a opet, nećete ostaviti osećaj da se previše trudite.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetničko delo sa ovom nijansom

Ukoliko želite da najpopularniju nijansu zelene uvrstite u nijanse svog enterijera, umetničko delo sa ovom nijansom je veoma dobar način da to i uradite.

Živahan retro stil

Ukoliko je vaš dom uređen u retro stilu, živopisna nijansa zelene može doprineti osveženju prostorije. Na primer, ukoliko izaberete ovu neočekivanu boju za kamin, stvorićete snažnu centralnu tačku koja okuplja prostoriju.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova nijansa zelene je idealna za detalje

Intenzitet ove nijanse sprečava da vaš enterijer bude dosadan. Ukoliko ostatak prostorije bude u neutralnim bojama, a samo neki detalji u ovoj nijansi, ti detalji neće delovati kao da odudaraju od ostatalih predmeta.

Članak se nastavlja posle reklama

Neka enterijer bude ispunjen bojama

Napravite kontraste, iskoristite jarke boje i na taj način uredite na najbolji način veliki prostor koji će vas iznova oduševljavati i zaustavljati vaš pogled upravo na tim kontrastima.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova nijansa zelene je odlična za nesvakidašnja osveženja

Kako biste uneli nesvakidašnje osveženje u svoj dom, možete uraditi nešto sasvim neobično. Ofarbajte okvire svojih prozora u ovu nijansu zelene. Na taj način uvešćete živost u svoje prostorije, a uz to bićete ponosni na svoje umeće.

Članak se nastavlja posle reklama

 Zeleni kuhinjski ormarići

Ukoliko vas interesuje kako da imate razigranu i zabavnu kuhinju – ormarići u ovim bojama su zaista sjajno rešenje za to. Možete birati tamnije nijanse ove boje za kuhinju kako biste stvorili dramatičan izgled. U ovom slučaju možete birati belu radnu ploču i svetle drvene stolice koje sa zelenom bojom prave specifičan kontrast.

Članak se nastavlja posle reklama

Zelene police na zidu

Sjajna zelena nijansa privući će pažnju na police na zidu. Ne morate se preterano mučiti za savršenu dekoraciju za zid, nekada je dovoljno samo da ofarbate police u ovu živahnu, jarku boju.

Starinski nameštaj od zelenog drveta

Ukoliko imate očuvanu staru drvenu klupu ili stolicu, možete je još jednom prefarbate kako biste je obnovili i učinili mladalačkom.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapete

Ukoliko želite da unesete još više radosti i razigranosti u dečiju sobu, odlučite se za tapete sa raznim oblicima u ovoj nijansi zelene. Isprobajte tapete sa tropskim motivima koje imaju svetlu, neutralnu podlogu jer ćete na taj način imati mnogo više opcija za izbor nameštaja.

Izaberite neobičan dezen

Bilo da birate dezen nameštaja, tapeta, zavesa ili tepiha, osetite se slobodno da izaberete što neobičniji. Ova nijansa zelene boje dozvoljava vam da budete divlji i da u svoj dom unesete neobičan šarm.


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz/ Getty Images Plus