Povoljna kupovina: Na ove stvari ne treba trošiti novac

by | September 25, 2023
Povoljna kupovina: Na ove stvari ne treba trošiti novac

U svetu dizajna enterijera, gde se biraju tkanine, tapete, i nameštaj, često se suočavate sa teškim odlukama koje mogu pritisnuti budžet – da li investirati ili ne?

Povoljna kupovina za opremanje doma

Iako bi bilo idealno da imate neograničene resurse da ostvarite sve želje klijenata, takvi slučajevi su retki. Zato je važno pronaći ravnotežu između većih investicija i ekonomičnih opcija. U ovom članku ćemo vam otkriti gde je najbolje štedeti, prema savetima osam dizajnera enterijera.

Prostirke

Bez obzira na veličinu, materijal ili visinu, nijedna prostirka ne traje večno. Na njoj će se sigurno prosuti nešto ili će kućni ljubimci napraviti nered. Preporučuje da se ne troši previše na prirodne vlaknaste prostirke i predlažemo pristupačne opcije.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje za farbanje zidova

Svež sloj boje može potpuno promeniti atmosferu prostora, ali to ne bi trebalo biti najveće ulaganje. Savetujemo da ne treba trošiti previše na boje za farbanje. Postoje kompanije koje nude kvalitetne boje po pristupačnim cenama.

Zavese i roletne

Pravilno odabrane zavese ili roletne mogu poboljšati izgled prostora, ali to ne znači da treba trošiti bogatstvo na njih. Preporučuje se nabavka gotovih unutrašnjih bambusovih ili trskastih roletni za instant prilagođen izgled. Takođe, prilagođavanje dimenzija može značajno uštedeti novac.

Članak se nastavlja posle reklama

Tehnološke integracije

Brzi razvoj tehnologije čini da se uređaji brzo zastarevaju, preporučujemo izbegavanje skupih komada sa ugrađenim USB portovima. Umesto toga, birajte varijante sa standardnim utičnicama koje će duže trajati.

Kvake i ručke za ormariće

Dodaci su važni, ali ne bi trebalo da koštaju previše. Preporučujemo štednju na kvakama i ručkama za ormariće, jer su to elementi koji mogu brzo da se zamene i osveže izgled prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Povoljna kupovina biljaka

Uvođenje biljaka u enterijer može osvežiti prostor, ali to ne mora biti skupo. Postoje mnoge mogućnosti za besplatno ili povoljno nabavljanje biljaka, kao i povoljni keramički saksije u vintage radnjama.

Članak se nastavlja posle reklama

Neki komadi nameštaja – ali ne svi

Iako se često misli da treba ulagati u nameštaj, preporučujemo da ne trošite previše stolice, već budžet usmerite na trpezarijski sto.

Članak se nastavlja posle reklama

U svetu dizajna enterijera, pametno trošenje može vam omogućiti da ostvarite stil bez obaranja budžeta. Iskoristite savete ovih dizajnera da uravnotežite kvalitet i cenu u vašim projektima.


Borjana Božić

hikesterson/gettyimages