Praktičan dom: Stvari koje treba izbegavati

by | September 1, 2023
Praktičan dom: Stvari koje treba izbegavati

Dizajniranje enterijera može biti uzbudljiv i kreativan proces, ali ponekad estetika može prevladati praktičnost.

Praktičan dom: Ovo su stvari koje je poželjno izbeći

Kako dizajnirati savršen enterijer: 8 tajni uspeha

Drveni pod u kuhinji

Drvo može izgledati kao ekološki prihvatljiv izbor za podove, ali nije otporan na vlagu. Kuhinja je mesto gde se često talože masti i temperature variraju, što može štetiti drvenim površinama. Ako insistirate na drvenim podovima, budite spremni na redovno održavanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Bela sofa u dnevnoj sobi

Bela sofa može delovati elegantno, ali je izuzetno nepraktična jer je podložna prljanju. Umesto toga, razmotrite svetlije nijanse kao što je bež kako biste održavanje olakšali.

Crni sjajni frontovi za kuhinju

Crna boja može izgledati luksuzno, ali nije idealna za kuhinjske površine, posebno ako su sjajni. Ovakve površine zahtevaju često čišćenje i nisu više u trendu.

Članak se nastavlja posle reklama

Stakleni nameštaj i sanitarije

Stakleni komadi nameštaja izgledaju atraktivno, ali zahtevaju konstantno održavanje, posebno ako imate malu decu. Stakleni stolovi u kuhinji ili stakleni sudoperi mogu biti prava noćna mora za održavanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Praktičan dom: Tepih visokog flora nije najbolja opcija

Duge dlake na tepisima mogu izgledati mekano i prijatno, ali su izuzetno nepraktične. Skupljaće prašinu i prljavštinu, posebno ako se koriste u dečijim sobama.

Ogledalo u kuhinji

Ogledalo može izgledati efektno, ali nije preporučljivo koristiti ga u kuhinji. Kao i sjajni frontovi, ovakva ogledala će zahtevati stalno održavanje kako bi ostala u savršenom stanju.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorene police za skladištenje

Otvorene police mogu izgledati dekorativno, ali često postaju izvor vizuelne gužve. Moderni enterijeri se fokusiraju na zatvoreno skladištenje kako bi očuvali estetiku prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapacirane stolice u kuhinji

Tapacirane stolice mogu dodati luksuzan osećaj, ali zahtevaju održavanje i čišćenje. Ako želite održati čist enterijer, razmotrite opciju za jednostavnije čišćenje.

Višenamenski kuhinjski aparati

Akumulacija specijalizovanih kuhinjskih aparata može izgledati neuredno. Umesto toga, razmislite o multifunkcionalnim kuhinjskim uređajima kako biste uštedeli prostor i očuvali estetiku.

Prilikom dizajniranja svog enterijera, važno je da balansirate između estetike i praktičnosti. Izbegavanjem ovih deset stvari, možete stvoriti funkcionalan i lep dom koji će se lako održavati. Obratite pažnju na potrebe vaše porodice i stil života kako biste napravili optimalan izbor za svoj dom.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Gayrat Tolibov/gettyimages