PREPORUKE ZA UREĐENJE RADNOG PROSTORA U VAŠEM DOMU

by | April 3, 2020

Savremeni stil života pred nas stavlja brojne izazove među kojima su i adekvatno upravljanje vremenom i balans privatnog i poslovnog života. Neretko, među njima je i sposobnost prilagođavanja nastalim promenama i povremeni rad od kuće, naravno, ukoliko nam priroda posla to omogućava.

Radni prostor u domu može, a i ne mora, da podseća na poslovni ambijent. Ono što je važno jeste da se ne zaboravi da se, koliko god je moguće, pruži radnom kutku što više dnevne svetlosti. Ukoliko je potrebno, važno je i da se obezbedi adekvatno dodatno osvetljenje, kao i da se vodi računa da se radni deo često i redovno provetrava.

Kada je u pitanju izgled radnog prostora u vašem domu, dizajneri Forma Ideale tima imaju nekoliko preporuka kako da on bude funkcionalniji, da nam pruži neophodan mir, koncentraciju, ali i podstakne kreativnost i strvaralačku energiju:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Adekvatno iskoristite manjak prostora – ukoliko vas brine nedostatak prostora, radni kutak možete uklopiti u postojeći ambijent dnevnog boravka ili trpezarijskog dela. Predlog dizajnera Forma Ideale jeste da za ovakve radne prostore biramo manje komade nameštaja, svetlih boja i koji su funkcionalni, kao što je kompjuter sto LIBER. Bilo bi dobro i boju zidova uklopiti sa ambijentom, odabrati svetle tonove koji otvaraju prostor i odišu čistoćom i lakoćom. Kompjuter sto REY i otvorena polica MAURO, u beloj boji, komadi su nameštaja koji se lako uklapaju u ostali ambijent dnevnog boravka. Dodatna funkcionalnost prostora može se postići i zidnim policama pogodnim za dodatno odlaganje, kao što je zidna polica MADRANO.

  • Manji ležaj u okviru radnog prostora – što da ne! Ako je radni prostor zasebna manja prostorija, jedno od rešenja može biti ambijent koji čine kompjuter sto CT 1720 u kombinaciji sa malim, ali izuzetno funkcionalnim ležajem FANTASTICO PLUS, koji se transformiše u udoban ležaj. Ovakvo rešenje može biti podjednako pogodno za studentske garsonjere, ali i za manje radne sobe, kao zasebne celine u većim stambenim prostorima.

  • Podstaknite krativnost detaljima – kod manjih prostora, pažljivo odabrani detalji mogu dodatno oplemeniti radni deo i podstaći stvaralačku energiju. Preporuka dizajnera Forma Ideale su koloritni detalji koji bude inspiraciju, kao i sobne biljke prigodnih dimenzija, koje mogu da doprinesu dobroj koncentraciji i jasnoći misli.