Imam mali hodnik i ovi saveti su ga učinili vizuelno većim i modernim

by | September 15, 2023
mali hodnik

Ako niste blagosloveni velikim predsobljem, ovi korisni saveti za mali hodnik učiniće ga praktičnim i modernim prostorom za lakši protok između glavnih prostorija.

Imam mali hodnik i ovi laki saveti su ga učinili vizuelno većim

Tapete za maskiranje ivica

Kada pričamo o smelim odlukama za uređenje malog hodnika, mislimo na ovo. Ako niste ljubitelj tapeta, dajte im šansu u predsoblju i nećete zažaliti. Ipak, ključno je da obuhvatite i plafon kako bi vaš mali prostor delovao vizuelno veće i prostranije.

Kada tapete postavite na plafon, prostorija će delovati više nego što jeste i maskiranjem ivica delovaće kao da je većih dimenzija nego što zaista i jeste.

Otvoreni luk između prostorija

Vrata služe svojoj svrsi u određenim prostorijama u kojima je potrebna privatnost ali pretvaranje istih u otvoreni luk koji vodi do glavnih prostorija zaista pomaže da hodnik postane povezaniji sa ostatkom doma i vizuelno veći.

Osim toga, odbacivanje vrata može pomoći da se maksimalno poveća prirodno svetlo koje možete uneti u ove obično prilično mračne prostore. Ako želite da zadržite dozu privatnosti, uvek možete da promenite vrata za zavesu tako da i dalje možete da je povučete sa puta i stvorite besprekoran protok između prostora.

Ograničeni broj nameštaja za mali hodnik

Ovo možda nije realno za svakoga, jer zavisi od toga šta vam je potrebno u hodniku i kakav je raspored vašeg doma ali nameštaj nije neophodan u svakom predsoblju. Kada imate malo prostora, razmislite o tome šta vam je zaista potrebno, a šta možete izbaciti ili premestiti u druge prostorije.

Jedini nameštaj za mali hodnik koji je korisno imati je uska komada za odlaganje obuće, ključeva i drugih sitnica koje želite da vam budu na dohvat ruke.

Kako da vam hodnik uvek prijatno miriše?

Ogledalo na pravom zidu

Feng Shui pravila o ogledalu često sugerišu da ne bi trebalo da postavljate ogledalo nasuprot svojim vratima. Najbolja pozicija za ogledalo će se razlikovati od prostora do prostora ali idealno je da ga postavite nasuprot izvora prirodne svetlosti kako bi prostorija bila svetlija i delovala prostrajnije.

Zato pogledajte koji zid dobija najviše prirodnog svetla i okačite svoje ogledalo tamo jer će pomoći svetlosti da se vrati u prostor.

Isti pod kao u susednim prostorijama

Zamena poda u hodniku je možda i najveći projekat ali pravi veliku razliku. Uz otvoreni luk umesto vrata, isti pod hodnika i susedne dnevne sobe može pomoći da se zamagle granice. Usklađivanje poda i odbacivanje štokova stvaraju besprekorni protok koji omogućava da skoro “pozajmite” prostor iz susednih prostorija.

 


Miljana Momirović

Scovad/GettyImagesPlus