Siva je uvek IN!

by | 26 oktobra, 2021

Siva boja, u svim svojim nijansama, nije samo preporuka ove sezone. Naprotiv, preporuka je da je nikako ne zaobiđete, makar njome obojili samo jedan zid u prostoriji ili, npr. okvir vrata.

Ipak, sa ovom bojom treba biti obazriv kada je osvetljenje prostorije u pitanju. Tako se za veće i dobro osvetljene prostorije savetuje izbor tamnije nijanse sive boje za zidove, dok su svetliji tonovi namenjeni mračnim i manjim prostorima. Svakako, siva se najpre preporučuje u dnevnim sobama, posebno onim uređenim u minimalističkom stilu. Ona se dobro kombinuje kako sa belim tako i sa tamnijim nameštajem, ali  preporučljiva je i  njena kombinacija sa elementima na kojima je vidljiva tekstura drveta.

S druge strane, čak se i najtamnije nijanse sive boje za zidove mogu da dođu u obzir kad govorimo o hodniku, čemu treba dodati akcente neke upečatljive boje, bilo da je reč o nekom komadu nameštaja ili detalju koji će privući pažnju pogleda. Takođe, lepo se kombinuje i sa 3D zidnim oblogama i tapetama koje imitiraju opeku.

Dizajneri enterijera ovu neutralnu boju često koriste u kupatilu, kombinujući pločice u sivoj boji za plavim, zelenim, crvenim, ali i onim koje verno oponašaju izgled drveta ili kamena. Ukoliko više volite smireniji ambijent, preporučujemo vam kombinaciju svetlijih i tamnijih tonova.

Ovu neutralnu boju neretko možemo videti u dečjim sobama, ređe kao izbor za boju zida, više je reč o pojedinim komadima nameštaja ili detaljima.

 


shutterstock

Tags: