Neon-zeleni akcenti

by | October 18, 2017

Barselona je jedna od svetskih destinacija koja pršti bojama i šarolikim dezenima, u kojoj se živi punim plućima, pa nas ne iznenađuje što veliki broj moderno uređenih stanova u ovom gradu skriva u sebi istu strast za upečatljivim detaljima.


Stan za izdavanje turistima prostire se na 65 kvadratnih metara, a za njegovo uređenje bio je zadužen arhitektonski studio Miel Arquitectos.
Prostor u kom se nalaze dve spavaće sobe podeljen je zidom obloženim ogledalom, iza kog su smeštene police neon-zelene boje, kupatilo i WC. Ogledalo koje se prostire od poda do plafona, prateći zakrivljene linije na njemu, doprinelo je da prostor deluje veće i svetlije.Na samom ulazu u stan postavljen je radni sto rađen po meri, uz koji su police od poda do gotovo samog plafona, kao i drvena hoklica. Iz hodnika, na koji se nadovezuju kuhinja i dnevni boravak, ulazi se u spavaće sobe, a iza ogledala nalazi se prostor sa policama, toalet i WC.


Iako skromnih dimenzija, kuhinja zadovoljava sve potrebe turista ako požele sami da pripreme obrok. Kuhinjski elementi izrađeni su od belog medijapana visokog sjaja, a zid između donjih i gornjih elemenata obložen je braon pločicama, koje vidimo i na podu ovog dela stana.
Za obedovanje, tu je šank pod pravim uglom koji može da se koristi i iz hodnika i iz dnevnog boravka, a opremljen je velikim fiokama i prostorom kuhinjski pribor i posuđe.
Spavaće sobe, između kojih se nalaze toalet i WC, nepravilnog su oblika, ali zahvaljujući nameštaju po meri vrlo su funkcionalne i gostima nude dovoljno mesta za odeću. Poluzid koji deli prostor za odlaganje od ostatka sobe preuzeo je funkciju manjeg pisaćeg stola, a ujedno i uzglavlja kreveta. Zidovi su u potpunosti beli, ali je monotonija u ambijentu razbijena majolika podnim pločicama.U dnevnom boravku, koji ima izlaz na terasu, postavljene su sofa presvučena tamnosivim tekstilom i dve fotelje. Kao i u spavaćim sobama, majolika pločice i ovde doprinose dinamičnosti i razigranosti prostora.
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs