TOTALNO JE “IN” – NAMEŠTAJ SA LED RASVETOM

by | July 26, 2022

Apsolutni hit u izradi nameštaja jeste integrisanje LED rasvete u same elemente. Ona postaje neizostavan deo svake kuhinje, dnevnog boravka, spavaće ili dečje sobe, kupatila…

namestsaj popust akcija snizenje

LED rasveta postala je ”must have” kad se ima na umu nameštaj u trendu. Iako je veoma dekorativna, posebno treba istaći njenu funkcionalnu ulogu jer, u zavisnosti od načina i mesta ugradnje, osvetljava radne površine, police, fioke ili unutrašnjost ormara. Svetleći nameštaj dobija novu dimenziju u enterijeru – deluje atraktivnije i ”lakše”, tako da ne opterećuje prostor.

namestaj popusti akcija snjizenje

Osim tipične bele boje svetlosti, najnoviji trendovi uvode i druge poput plave, ljubičaste ili ružičaste. Iako će se nekima činiti da su ova rešenja rezervisana samo za one najhrabrije, reći ćemo samo da se rizik isplati, jer konačni efekti mogu nadmašiti vaša očekivanja. Ukoliko se odlučite za neku intenzivniju boju svetlosti, provucite taj isti kolor kao motiv i kroz druge detalje u prostoru. Na taj način stvorićete fluidnu poveznicu, koja će još više naglasiti odabranu boju svetlosti.

namesta akcija popust snizenja

LED rasveta u dnevnom boravku može da se primeni na različite načine i svaki od njih biće atraktivan i interesantan. Kada govorimo o rasveti integrisanoj u nameštaj, mogućnosti su brojne – možete je postaviti unutar samih staklenih vitrina, u klub-sto, ali i ispod nameštaja. Posebni efekti ovakvog mobilijara dolaze do izražaja u večernjim satima.

namestaj snizenje akcije popusti

Primena LED rasvete u kuhinjama veoma je česta, pre svega zbog toga što je u ovoj prostoriji neophodno osvetljavanje radnih površina i unutrašnjosti samih elemenata, a pritom deluje i veoma dekorativno. Integrisanjem kuhinjskih elemenata i rasvete, prostorija deluje lepše i udobnije tako da se i proces pripreme hrane obavlja brže, lakše i jednostavnije.

namestaj rasveta

U estetskom smislu, trpezarija dobija novu dimenziju primenom ugradne LED rasvete u vitrinama ili komodama koje ispunjavaju ovaj prostor. Postavljanjem staklenog stola, koji može da reflektuje svetlost na okolne komade nameštaja, pojačavate svetlosne efekte. Trpezarija nije samo prostor za obedovanje već i za druženje i uživanje, a igra svetlosnim efektima učiniće je atraktivnijom.

namestsaj popusti akcija

Vrlo diskretan, ali elegantan i upečatljiv način primene LED rasvete, jeste onaj koji staklene police čini svetlećim. LED traka se postavlja na zid, to jest zadnji deo staklene police tako da načinom spajanja postaje nevidljiva. Svetlost prodire kroz staklenu ploču i čini da kompletna svetli. Nevidljivi izvor svetlosti i konačan efekt diskretne, ali atraktivne rasvete, poželjni su u komadima nameštaja koji u svom korpusu kao sastavni deo imaju staklo.

LED rasveta postaje i sastavni deo spavaćih soba. Prostor koji svojom namenom traži mogućnost transformacije ambijenta idealan je za igru svetlosnim efektima, koje LED rasveta pruža ugradnjom u nameštaj. Konačni efekti zavisiće od odabrane boje svetlosti, njenog intenziteta i mesta ugradnje.

Najnoviji trendovi diktiraju da ormari, koji su sastavni deo spavaćih soba, postanu vrlo atraktivni za ugradnju LED rasvete. Kombinacija različitih boja i materijala dodatno se ističe uvođenjem ovakve rasvete. Na ovaj način ormari dobijaju novo značenje u prostoru.