Umetnička dela u enterijeru: Kako da ukrase vaš dom?

by | April 11, 2023
Umetnička dela u enterijeru

Umetnička dela u enterijeru su odličan način da dekorišete vaš dom i date mu lični pečat. Međutim, i prilikom ovog procesa postoje određeni načini kombinovanja umetnosti sa prostorijom.

Kako da uklopite umetnička dela u enterijeru?

Način na koji postavite i ukombinujete umetnička dela može učiniti da soba izgleda bolje ili da joj oduzme ukupan osećaj. Bez obzira na stil dekoracije koji koristite, važno je da znate da ga upotrebite na dobar način. Evo nekoliko ideja i rešenja za kombinovanje umetničkih dela.

Umetnička dela  prirode

Ovakva umetnost može da osveži vaš prostor. Osim što na neki način može da zameni pogled sa prozora, ovakve slike su idealne ako živite na mestu okruženim prirodom. Na ovaj način spajate unutrašnji i spoljašnji svet. Međutim, ovo može biti dobitna kombinacija i ako vam je kuća uređena u prirodnim tonovima i sa prirodnim materijalima. Pustite prirodu u kuću.

Umetnička dela u tamnom enterijeru

Ako ste se odlučili za tamne zidove ili generalno tamne nijanse u prostoriji, onda umetnička dela mogu biti pravo osveženje i kontrast. U ovom slučaju, umetnička dela će doći do izražaja i možda postati i akcentni deo prostorije.

Minimalistička umetnička dela u enterijeru

Minimalizam uglavnom podrazumeva stil koji ne trpi previše stvari i previše boja. Upravo zbog toga, ako vam je dom uređen u ovom stilu, treba da birate crno bele fotografije ili dela sa neutralnim nijansama boja.

Mešavina stilova

Pravi galerijski zid sa različitim umetničkim stilovima može da da prostoru sasvim novi izgled. To će sigurno privlačiti pažnju i postaće akcentni zid u prostoriji.

Klasična crno-bela umetnička dela u enterijeru

Crno-bele fotografije imaju posebnu čar. One čine prostor bezvremenskim, a možete ih uklopiti u skoro sve stilove i lako se možete poigrati sa njihovim slaganjem.

U svakom slučaju, umetnička dela mogu mnogo da pridodaju atmosferi vašeg doma. U zavisnosti od toga u kakvom stilu vam je uređen dom i kakvih fotografija ste ljubitelj, možete vašem domu dati lični pečat.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus