UPADLJIVO & EFEKTNO: Razigrani dezeni u vašem domu

by | May 9, 2018

Proleće je  vreme da svoj dom osvežite vedrim dezenima i bojama. Ukoliko želite pravu eksploziju boja, osmelite se da zidovima ili podovima udahnete novi izgled raznovrsnim motivima.

Nešto umerenija varijanta jeste odabir pojedinih komada nameštaja prošaranih bojama i oblicima, a ukoliko preferirate svedenost, pokojim upadljivim detaljem, poput dezeniranog tepiha ili dekorativnih sitnica, postići ćete fantastičan efekat.

Zidovi i podovi

Želite li da samo jednom intervencijom potpuno preobrazite enterijer? Oblaganje zidova dezeniranim tapetama je idealan način da postignete „wow“ efekat. Trend broj jedan u uređenju unutrašnjeg prostora i ove sezone predstavljaju dezeni sa vegetacionim motivima, a jednako su popularni floralni dezeni, kao motivi tropskih biljaka.

PROČITAJTE I… Dekorisanje cvetnim tapetama

Za nešto diskretniju promenu birajte one sa svedenijim motivima u približno istoj nijansi kao i podloga, a ukoliko želite da zid pretvorite u najupečatljiviji element prostorije, posegnite za krupnom mustrom na kontrastnoj podlozi.
Prekrivanje poda dezeniranim oblogama jednako je efektno kao i postavljanje tapeta. Međutim, ovo može biti značajno komplikovanije i skuplje rešenje, ali je i dugoročnije.

Podove možete osvežiti dezenom pomoću različitih vrsta obloga, ali ubedljivo najveći izbor imate među vinilnim (PVC) podovima i keramičkim pločicama. Postavljanje PVC podova je značajno jednostavnije, brže i ekonomičnije, dok su kvalitetne keramičke pločice trajnija varijanta. Boje i veličinu mustre u dezenu birajte po istom kriterijumu kao i kod tapeta.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs