Uređenje doma: Jednostavni saveti za lepši ambijent

by | November 2, 2023
Uređenje doma: Jednostavni saveti za lepši ambijent

Ako vam je potrebno malo promene u životnom prostoru, jednostavni saveti koje smo pripremili su tu da vam ulepšaju ambijent. 

Male promene u domu: Jednostavni saveti

1. Jednostavni saveti za miran dom

Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorićete prijatnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres. Enterijer u beloj boji pretvoriće bilo koji dom u utočište od spoljašnjeg sveta i učiniti vizuelno većim i prijatnijim. Upotrebom braon, bež i narandžastih tonova učinićete da dom deluje neutralnije i u dodiru sa prirodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Neizostavan element svakog doma su prirodne biljke jer prečišćavaju vazduh, umanjuju stres i povećavaju elan. Trudite se da održavate pultove i police urednim čak i u kupatilu, a sitnice koje ne koristite svakodnevno sklonite od pogleda. Upotreba prirodnih materijala učiniće dom prijatnijim, a možete ih uneti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.

2. Jednostavni saveti za iskorišćen prostor

Trpezarije ili niše koje imaju ulogu prostora za obedovanje izgledaće mnogo atraktivnije ako umesto uobičajenih stolica postavite klupu – najbolje je rađenu po meri kako bi se iskoristio svaki centimetar. Pritom, imajte na umu da sto i klupa ne moraju da budu iste boje. Ako uz to zid obojite jarkom bojom i dekorišete neobičnim ogledalom, sigurno ćete postići neverovatan efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Korak do lepše terase

Ne dozvolite da vas njena mala površina obeshrabi i odvrati od ideje da je lepo uredite. I terasa može biti, bar na par sati, utočište od svakodnevnih obaveza, a ako je do sada niste uredili, onda pod hitno u prodavnicu boja. Neka vam leto bude inspiracija – žuta i plava neka se smenjuju na na zidovima, nameštaju i detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

 4. Uvek poželjan kolorit

Šta je glavni adut ovog izgleda? Navy look u enterijeru kreaticima pruža mnogo slobode. Kao dekoraciju možete iskoristiti brojne detalje koji nisu tome originalno namenjeni, poput suvenira i razlglednica s letovanja, ribarskih mreža i slično. Pamučna platna i pamuk podsećaju na jedra i savršeno pristaju uz ovaj stil. Juta i drvo takođe se odlično uklapaju. Mesingani i bakarni detalji odličan su izbor za diskretne akcente.

Članak se nastavlja posle reklama

Da li je navy look aktuelan samo tokom leta? Naravno da ne, ali će zimskom periodu bolje pristajati tamnoplava.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus