UREĐENJE STANA: TIRKIZNI AKCENTI U MODERNOM DOMU

by | March 15, 2022

Studio HOZO uredio je enterijer stana od 135 m2 u Tajpeju u minimalističkom stilu. Dizajnerska i koloritna svedenost stvaraju zen atmosferu, dok tirkizni detalji unose pravu dozu vizuelne dinamike.

Vlasnici stana u prestonici Tajvana su za uređenje svog životnog prostora angažovali studio HOZO, koji u dizajnu enterijera neguje minimalistički izraz. Od stila po kom su prepoznatljivi dizajneri nisu odstupili ni u ovom projektu – prostor karakteriše krajnje sveden kolorit i jednostavni komadi nameštaja, a upečatljiv vizuelni identitet postignut je različitim prirodnim materijalima, teksturama i nijansama.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevni boravak, kuhinja i trpezarija nalaze se u jednoj prostoriji. Dnevna soba pozicionirana je do širokih prozora koji pružaju obilje svetla, a prozračnom i svetlom ambijentu doprinela je minimalna opremljenost kao i veoma svetao kolorit. Odabrana je kombinacija bele i svetlosive, koju dopunjuju kontrastni detalji u tamnobraon dekoru drveta, kao i jarkoplavi i tirkizni jastučići. Pod obložen sjajnim belim pločicama velikog formata dodatno reflektuje svetlost.

Članak se nastavlja posle reklama

Na zidu naspram sofe nalazi se veliki svetlosivi panel u imitaciji mermera, koji je iskorišćen kao elegantno rešenje za skrivanje kablova TV i audio opreme. U njemu se krije i uska niša sa tamnobraon policama, usklađenim sa TV-komodom ispod panela.

Članak se nastavlja posle reklama

Trpezarija i kuhinja čine jedinstvenu celinu. Kuhinjski elementi raspoređeni su po obodu prostorije, dok se u središtu nalazi ostrvo na koje se oslanja trpezarijski sto. I ovde je primenjena neutralna kombinacija bele i prirodnih nijansi drveta i kamena. Monotonija neutralnog kolorita razbijena je parom tirkiznih stolica.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba je ubedljivo najsvedenije uređena prostorija. Bračni krevet bez uzglavlja sa pratećim oramrićima, minimalistički plakar, fotelja i lampa su sve što se nalazi u njoj. Kolorit prati ostatak stana, ali je, umesto tirkizne, kao akcentna boja ovde primenjena sivkasta nijansa plave. Takođe, umesto pločicama, pod je obložen laminatom u tamnom dekoru drveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Stan raspolaže i malom radnom sobom koju koriste dve osobe. Za zidove u ovoj prostoriji odabrana je svetla nijansa zelene, koja je odlična za koncentraciju. Sa ovakvom pozadinom savršeno su se uklopile zidne police u tamnom dekoru drveta, koje pružaju dovoljno mesta za odlaganje knjiga i kancelarijskog materijala.

Članak se nastavlja posle reklama

izvor: http://new.rushi.net


Tags: