Uvek u trendu – elegantni i jednostavni monohromatski enterijeri

by | August 11, 2022

Uređenje doma često zahteva mnogo vremena, truda i ideja, međutim, kada odaberemo stil koji želimo u svom domu, od velike su pomoći saveti stručnjaka. Jedan od saveta, koji često ističu, je da dve kontrastne boje uvek rezultiraju upečatljivim ambijentom, a ako ih poslušamo, velika je verovatnoća da ćemo se odlučiti baš za monohromatski enterijer, koji na prvi pogled predstavlja veliki izazov, ali ujedno budi i veliku inspiraciju.

Kombinacija crne i bele, doprinećete elegantnom i atraktivnom izgledu prostora. Imajte u vidu da možete da koristite i nijanse sive, ali i dodati neke detalje u drugim bojama.

Delimo sa vama u nastavku neke ideje koje vas mogu dodatno inspirisati.

Prilikom uređenja kuhinje, crno-belom kombinacijom postići ćete idealan monohromatski izgled za smeo, ali bezvremenski kuhinjski dekor. Važno je samo da uspostavite balans, što možete postići različitim nijansama crne i bele, kao i ugradnjom jedinstvenih dizajnerskih materijala i nameštaja.

U crno-belom kuhinjskom prostoru osvetljenje je posebno važno, a kuhinja koja se dobro spaja sa životnim prostorom ispunjenim svetlom može se postići belim ormarićima na bledo sivoj pozadini i kuhinjskom radnom površinom crne boje.

Sjajan izbor kuhinje je kuhinja CLAUDIA 200, u kombinaciji bele lak folije donjih delova i crne mat folije u visećim delovima, sa dodacima crnog bojenog stakla, osmišljena da zadovolji funkcionalne i estetske zahteve u opremanju kuhinjskog enterijera. Jednokrilni i dvokrilni viseći elementi, kao i donji dvokrilni elementi sa funkcionalnim fiokama, pružaju dovoljno prostora za odlaganje posuđa, dok poseban šmek kuhinji daje mogućnost ugradnje dodatne LED rasvete, što će doprineti osveženju ambijenta, šarmantnoj dozi elegancije i opuštajućoj atmosferi, posebno ukoliko vam je kuhinja u sklopu dnevnog boravka.

Crna ima mnogo varijacija – od katran crne, do najdublje ponoćne plave nijanse, a najbolje je odabrati  nijansu koja odgovara karakteru vašeg doma i prirodnom svetlu za sve, od boje, preko nameštaja, do pločica do dodataka i staklenih obrada.

Postoji takođe i mnogo nijansi bele, od toplih, sa žutom ili ružičastom nijansom, do onih hladnih. Mešanje nijansi bele na zidovima, završnim obradama, nameštaju, tekstilu i dodacima doprineće teksturi u ambijentu i sprečiti da enterijer izgleda previše jednodimenzionalno.

Regal LENS, koji čine TV polica, vitrina i zidna polica, u kombinaciji bele lak folije i crnog drveta, sa poluzastakljenim elementima, daće domu potpuno novi sjaj i futuristički izgled. Regal se može dodatno opremiti i LED rasvetom, za bolji izgled ambijenta.

Zbog sličnosti u materijalima od kojih su izrađeni, klub sto BERT predstavlja najbolji izbor uz regal LENS i sjajno se uklapa uz bilo koji ambijent. U dekoru crnog drveta sa belom lak folijom, poseduje praktične i estetske efektne staklene police ispod radne površine pogodne za odlaganje omiljenih knjiga ili časopisa. Sjajan dodatak ambijentu bila bi i podna lampa SANDRA modernog i minimalističnog dizajna, u dekoru drveta.

Monohromatski ambijent može biti i u sivoj boji, sa dodatkom nijansi u jarkim bojama koje će osvežiti ambijent, a sjajan primer za to je žuta. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da dodate dekorativne detalje, poput jastučića kontrastnih boja i paterna ili prekrivača. Najbolje je da boja zidova bude neutralna, a možete odabrati i odgovarajuće tapete.

Za opremanje prostora različitih namena i dimenzija idealan je ležaj DANTE, koji u kombinaciji sa garderoberom GALICIA 220 u sivom dezenu, sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje.

Odabirom ovog trenda za uređenje doma nećete nikako pogrešiti, jer svakako ne izlazi iz mode, a doprinosi osveženom izgledu prostora i njegovoj eleganciji.