Bez velikih radova: 5 načina da vaš enterijer izgleda kao nov

by | August 3, 2023
Bez velikih radova: 5 načina da vaš enterijer izgleda kao nov

Iako zvuči gotovo nemoguće stvarati velike promene u izgledu prostora bez neke vrste rušenja ili velike investicije, postoje manje izmene i redizajn koji mogu biti iznenađujuće efikasni.

7 načina da vaš enterijer izgleda kao nov:

Sledeće ideje mogu se kombinovati ili odabrati pojedinačno kako bi se relativno brzo napravile razlike u izgledu stare kuće, a da pritom ne koštaju koliko i veliki renoviranja – i vremenski i novčano. Evo kako da vaša stara kuća ponovno zablista.

Zamenite glavnu tačku fokusa

U prostoriji veći komadi nameštaja mogu privlačiti pažnju. To je sjajno ako odražava stil dizajna koji želite postići, ali štetno ako samo dopunjuje okolne stare detalje sa kojima niste oduševljeni. Ogromne sofe ili stari krevet su primeri tipičnog nameštaja koji može biti zamenjen. Ne morate se odmah oslobađati komada koji zamenjujete. Umesto toga, premeštajte ih u druge prostorije kako biste drugim prostorima dali drugačiji izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamenite ručice na nameštaju

Kompaktne ručice na kuhinjskim elementima, kvake na vratima i ručice na fiokama su sve odlični mali detalji koji su se pokazali efikasni u osvežavanju stare kuće – ili jednostavno bilo koje kuće kojoj je potrebno malo osveženja. Čak i dugmad na šporetu ili slavina i ručice na sudoperi mogu biti zamenjeni novijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamenite tkanine da enterijer izgleda kao nov

Tekstil kao što su zavese, ćebad, jastuci pa čak i posteljina su odlični dopunski komadi, pa njihova zamena može mnogo promeniti u prostoriji – brže nego bilo šta drugo. Pravi izbor mekih tkanina može dočarati obalu, udoban seoski stil ili elegantan minimalizam.

Osvežite ukrasne predmete

Stolovi za kafu, dekorativni predmeti i ostali ukrasi možda pomažu staroj kući da naglasi pogrešan stil. Razmislite o tome koji ukrasi se nalaze širom vaše kuće i razmislite o tome gde se mogu napraviti nadogradnje. Unikatne police ili retro noćni stočići možda zvuče dobro u teoriji, ali ako naglašavaju druge stare elemente kuće, možda je vreme da ih zamenite komadima koji odgovaraju novom izgledu koji želite.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvežite plafon

Ako niste sigurni odakle da počnete, možda je vredno razmisliti o tome kako da promenite plafon. Gole zidove možete učiniti privlačnijim svetlim nijansama koje će lebdeti iznad, a tapete ili paneli mogu prekriti ružne teksture i završne slojeve koji su primenjeni pre mnogo godina.

Članak se nastavlja posle reklama

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da osvežite svoj dom i učinite ga lepšim i modernijim, a da pritom ne morate ulagati u velike renovacije. Srećno sa osvežavanjem vaše stare kuće!


Borjana Božić

in4mal/gettyimages