Zeleni tonovi: Dašak prirode u domu

by | May 12, 2023
Zeleni tonovi: Dašak prirode u domu

Zeleni tonovi su sjajni jer se lako mogu kombinovati: idealni su prirodni tonovi, ali pun pogodak može biti i nežna roze boja, kao i čitav niz dekora drveta.

 

Zeleni tonovi za lepši dom

U Japanu udisanje i upijanje šumske atmosfere uživa status terapije za koju je utvrđeno da pozitivno utiče na zdravlje kao i na dobro raspoloženje.

Zeleni tonovi: Zanimljive nijanse za moderan dom

Po uzoru na prirodu, zeleni i zemljani tonovi se sasvim harmonično nadopunjuju. Upravo taj osvežavajući sklad vidimo u ovoj trpezariji u kojoj su zidovi obrađeni posebnom dekorativnom tehnikom. Od nameštaja, izbor je pao na okrugli sto od drveta i stolice presvučene tekstilom u neobičnoj nijansi zelene.

Malo drugačije: Zeleno svetlo

Ako planirate promenu lustera ili visilice u trpezariji, predlažemo vam da ona bude od zelenog stakla. Kako se, tamo gde se priprema i poslužuje hrana, ne možete osloniti samo na jednu sijalicu, bez obzira na njenu jačinu, glavno osvetljenje trebalo bi da bude ugradna ili šinska rasveta, uz obavezne LED lampe iznad radnog dela.

Dekoracija iz prirode

Boravak u parku ili nekoj šumi sigurno će vas motivisati da delić te čarobne atmosfere, tog divnog osećaja sjedinjenja s prirodom prenesete u svoj dom. To možete učiniti na razne načine – potenciranjem zelene boje na zidovima, motivima lišća i grana na raznim elementima u prostor. Ukoliko niste spremni da presujete interesantno lišće koje može da se nađe u prirodi, uvek se možete opredeliti za poster koji ćete uokviriti poput slike.

Zeleni tonovi: Sve što treba da znate

Kakvu klimu u prostoriji postižu zeleni tonovi?

U skladu s prirodnim osećajem boja, blagi zeleni tonovi zrače umirujućom i opuštenom atmosferom dok naš dom transformišu u istinsku oazu.

Kako na najbolji način kreirati kombinacije s maslinastom bojom?

U spojevima s neutralnim i toplim bež-smeđim nijansama maslinasta kreira prijatnu atmosferu i osećaj povezanosti s prirodom. Akcenti u oker tonovima oživljavaju ambijent.

Kojim prostorijama to najviše pogoduje?

Zelena se osim umirujućim odlikuje i stimulativnim dejstvom i idealna je kako za prostorije u kojima se radi tako i za one u kojima se čovek opušta.

 

 

 

 

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages