Zidni dekor u stanu: 5 neobičnih ideja koje ćete obožavati!

by | October 8, 2022
Zidni dekor u stanu

Zidni dekor u stanu postaje sve popularniji, jer, vremenom, totalni minimalizam može postati monoton. Evo kako možete oživeti svoje zidove!

Nedavno, minimalistički enterijeri dobijaju sve više  pažnje – sobe napravljene u ovom stilu izgledaju relevantno i organski, a ne zahtevaju posebne troškove i ideološka ulaganja. Međutim, čak i ovaj stil uključuje unutrašnje akcente koji mogu razblažiti monohromatski prostor.

Zidni dekor u stanu

Ogledala

Ogledala se tradicionalno postavljaju u kupatilu ili hodniku, ali ovaj komad nameštaja može postati glavni fokus spavaće sobe ili dnevne sobe. Dizajneri predlažu korišćenje ogledala u druge svrhe i postavljanje, na primer, iznad kreveta ili sofe, čime se razblažuje prazan prostor na zidu.

Članak se nastavlja posle reklama

U tu svrhu, potrebno je da izaberete neobičan model – okrugla, kvadratna ili asimetrična ogledala sa dodatnim dekorom i postaće glavni akcenti sobe, a mogućnost samostalnog odabira okvira i lokacije ogledala na zidu daće dodatni prostor za polet dizajnerske mašte.

Članak se nastavlja posle reklama

Slike

Danas za dekoraciju zidova nije neophodno odabrati klasične slike u masivnim okvirima – savremena štamparska industrija nudi puno novih mogućnosti, uključujući i dizajn enterijera.

Članak se nastavlja posle reklama

Štampanje fotografija na platnu, modularne slike po vašoj zamisli, posteri, reprodukcije poznatih slika u savremenoj obradi – izbor je gotovo neograničen, a savremene tehnologije i obilje dostupnih materijala garantuju visok kvalitet i trajnost ovakvog dekora.

Zidni dekor u stanu – fotografije

Fotografije su odličan način da razblažite unutrašnjost sobe. Međutim, ako su uramljene slike na zidovima već dosadne, predlažemo da koristite instant foto- kartice – one ne samo da će postati neobičan akcenat enterijera, već će uvek zadovoljiti oko, podsećajući vas na najtoplije i najiskrenije uspomene.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija zida foto karticama je najlakše i najbrže rešenje koje može osvežiti unutrašnjost. Da biste to uradili, možete koristiti jak konopac, štipaljke i, naravno, rešetku sa svetlima za magično raspoloženje.

Police za knjige

Knjige nisu samo izvor znanja i inspiracije, već i deo enterijera koji se može pretvoriti u glavni akcenat sobe. Da biste to uradili, dovoljno je postaviti jednostavne police za knjige na zid, na koje možete postaviti ne samo same knjige, već i male biljke, stilske figurice, sveće.

Članak se nastavlja posle reklama

Takvo rešenje će stvoriti dodatnu udobnost u prostoriji, a pored toga će pomoći u čišćenju i dati više prostora. Police se mogu postaviti ne samo iznad radne površine, već i na zidove spavaće sobe, dnevne sobe, kuhinje i trpezarije, a nekoliko polica postavljenih jedna pored druge stvoriće iluziju male kućne biblioteke.

Zidne skulpture

Dizajneri nude da razblaže prazan prostor obimnim panelima ili drugim zidnim skulpturama koje mogu pretvoriti „goli“ zid u kućnu instalaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Futurističke skulpture, svetlosni paneli, neonske reklame, pa čak i instalacije predmeta za domaćinstvo – danas industrija dizajna enterijera nudi gotovo neograničen izbor, gde svako može izabrati nešto što mu odgovara.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite sami zidni sat od sopstvenih uspomena


Scovad/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tags: