Francuski stil: 5 saveta koji će vaš dom učiniti autentičnim

by | 2 maja, 2023
Francuski stil

Tradicionalni fracunski stil može zaista transformisati vaš dom i učiniti ga živopisnim, prijatnijim i toplijim ambijentom. Otkrivamo vam trikove za uređenje.

Francuski stil: 5 saveta koji će vaš dom učiniti autentičnim

Paravan

Tapacirani toaletni paravan ili pregrada za prostoriju obavljaju i estetske i praktične funkcije, omogućavajući vam da kreirate jasno definisane oblasti.

Međutim, drveni tapacirani paravan daje priliku da dodate boju i teksturu prostoru na vrlo autentičan način. Bogat izbor boja takođe dodaje luskuzni akcenat i transformiše izgled vašeg doma.

Tapete i lajsne

Ukrasi nisu samo za jastuke, presvlake i zavese – budite posebni i ukrasite vaše zidove zanimljivim tapetama koje ćete naglasiti tradicionalnim belim lajsnama. Da biste izbegli vizualni izgled pretrpanog prostora, odlučite se za jedan ili dva zida koji ćete obložiti tapetama, a ostatak ostavite jednobojnim.

Francuski stil: Zavese

Da biste doprineli pravom francuskom stilu vaše dnevne ili spavaće sobe, bogate dugačke zavese su neophodan dodatak. Ukoliko je vaš zid jednobojan, postavite zavese sa autentičnim malim printom, dok ukoliko na zidu imate tapete, bolji izbor su jednobojne zavese u toplim bojama. One su jednostavan način da vizuelno stvorite prijatniju atmosferu i razbijete minimalizam jer su Francuzi ljubitelji živopisne dekoracije i detalja.

Francuski stil: Rese

Rese mogu doneti divan pokret i privlačnu teksturu nameštaju i predmetima. Kada su istoj nijansi, učiniće jednostavan nameštaj luksuznijim, dok će dodavanje drugih tonova uspostaviti dizajn bogatim detaljima i učiniti ga prijemčljivijim.

Stolice

Tapacirana klasična trpezarijska stolica oplemenjena upečatljivom bojom i šarom elegantno ukrašavaju njenu jednostavnost. Ovakav detalj će učiniti da vaša trpezarija zaista dobije potpuno drugačiji i veseliji ambijent.

 

 

 

 

Miljana Momirović

Blair_witch/GettyImagesPlus