Kako obojiti neutralni prostor: 7 lakih, a efektnih načina!

by | September 12, 2022
kako obojiti neutralni prostor

Otkrivamo vam ideje kako obojiti neutralni prostor tako da i dalje ima svoj šarm, ali da bude drugačiji i moderniji. 

Boje u prostoru i te kako mogu da transformišu životni prostor. Njih svako drugačije i interpretira što ih čini unikatnijim. Tako na primer crvena boja nekima nekima budi negativne emocije, dok je drugi povezuju s samouverenošću i strašću.

Kada znamo šta nam koja boja “govori”, tada možemo biti i sigurni pri odabiru palete za naš lični prostor. A svaka od tih nijansi ima moć da unese promene u našem prostoru. Ipak, nisu svi spremni na drastične promene – bojenje zidova. Ali i za takve situacije postoje rešenja. U nastavku vam predstavljamo jednostavne načine kako da u neutralni prostor unesete boju i promenite ga, vrlo lako i brzo.

Kako obojiti neutralni prostor

Stona lampa

Stone lampe ne menju samo prostor, već u njega unose i svetlost. Postoji mnogo vrsta i oblika lampi u zavisnosti od naših potreba i dizajna samog prostor. Izabertite neku u boji oko koje će biti fokus.

Suvo cveće

Ovakvi aranžmani idealni su za osobe koje ili ne vole prirodno cveće ili im ono oduzima mnogo vremena (u smislu češćeg menjanja vode, buketa i pranja vaza). Suvo cveće ne samo da unosi boju i vedrinu u prostor, već ne zahteva ni mnogo muke- traju i do godinu dana. A predstavljaju sjajan deo dekora na stolu, polici ili prozoru, te oživljavaju prostor svojim vibrantnim detaljima.

Klub stočić

Pomoćni sto je esencijalni deo nameštaja za osobe koje vole da se odmaraju u dnevnoj sobi. Ovaj prenosni komad nameštaja poslužiće da se na njega odloži knjiga, telefon, naočare ili šoljica čaja/kafe. Isto tako dodaje još jedan sloj minimalne boje prostoru, a da ga ne optereti mnogo.

Kako da oplemenite prostor jesenjim šik detaljima

Kako obojiti neutralni prostor- Mirisne sveće

Sveće su najčešći deo kućnog dekora i ujedno predstavljaju i najlakši način da obojimo prostor. Pri odabiru, uglavnom se fokusiramo na miris, a ne na izgled. Ipak, mnogi proizvođači nude i neobične oblike sveća koje će na nekonvencionalni način uneti vedrinu u prostor. Možete da je koristite, a i ne morate- sveća može biti i idealan ukras za policu.

Mini ogledalo

Većina nas ima ogledala u prostorijama, a retko ko ih upotrebljava u svoju korist. Izaberite ogledalo koje će imati i drugu ulogu- da bude dekorativno. Ogledalo može da se okači na zid ili da se postavi na policu. Birajte neobične dizajnove i odgovarajuće boje i videćete kako ovaj komad dekora može da transformište prostor.

Kako obojiti neutralni prostor- vaze

Ukoliko ste ljubitelj svežeg cveća sigurno imate i vaze koje rado koristite. Ipak, razmislite o tome da promenite ovaj dekorativni deo doma. Birajte neobične oblike, veličine i boje. Poigrajte se stilovima i budite sigurni da će ovaj maleni komad promeniti životni prostor na pravi način.

Ćebe

Ovo je definitivno i najbolji način da obojimo prostor. Ukoliko ne volite šarenu ćebad, ali ipak želite detalj u dnevnoj sobi koji će biti u fokusu, izaberite neku neobičnu boju koja se slaže uz neutralni prostor, a ne odstupa mnogo.


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images